H Επ.Αμμοχώστο τίμησε την επέτειο του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Γεωργίας Μαρίας Παναγιώτου

Screenshot 6 Πανηγυρικές Δοξολογίες, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Με Πανηγυρικές Δοξολογίες από τους Ιερούς Ναούς της επαρχίας Αμμοχώστου, άρχισαν χθες σε Δήμους και Κοινότητες οι εορτασμοί για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 – 59.

Στην παρουσία της Υπουργού Γεωργίας Μαρίας Παναγιώτου τελέστηκε το πρωί η πανηγυρική δοξολογία, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου προϊσταμένου του Μητροπολίτη Αμμοχώστου.

H Σωτήρα ήταν το επίκεντρο των εκδηλώσεων της επαρχίας Αμμοχώστου για την Επέτειο του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

Στις 10:00 εψάλη η Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Βοηθός Διευθύντρια Α’, Φιλόλογος του Γυμνασίου – Λυκείου Ειρήνης και Ελευθερίας, Δερύνειας – Σωτήρας, κυρία Ήβη Χατζηκωνσταντή. Ακολούθησε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.

Screenshot 6 Πανηγυρικές Δοξολογίες, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Screenshot 7 Πανηγυρικές Δοξολογίες, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση της Επαρχιακής Παρέλασης Αμμοχώστου στις 11:00, κατά μήκος της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκαν η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Μαρία Παναγιώτου, ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας, o Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ιωάννου, Βουλευτές Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμμοχώστου, Παραλιμνίου, Δερύνειας και Σωτήρας εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Εκκλησίας, της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί Σχολείων της Επαρχίας Αμμοχώστου και άλλοι επίσημοι.

Screenshot 5 Πανηγυρικές Δοξολογίες, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Στην παρέλαση συμμετείχαν εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανωμένα σύνολα, σωματεία και μπάντες από ολόκληρη της επαρχία Αμμοχώστου. Συμμετείχαν τα λάβαρα των Δήμων Αμμοχώστου, Σωτήρας, Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας. Παρέλασαν επίσης, το Γυμνάσιο – Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας – Σωτήρας, τα Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικά Σχολεία Σωτήρας, η Συμφωνική Μπάντα «Αρμονία» Δήμου Παραλιμνίου, οι Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας, η Δημοτική Χορωδία Σωτήρας, ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Σωτήρας, τα Κατηχητικά Σχολεία Αγίου Γεωργίου, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, το κατηχητικό σχολείο «Παναγίας» Δερύνειας, το 112ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Δερύνειας, , το ΘΟΙ Φωτειακός Φρενάρου – Πολιτιστικός Όμιλος Φρενάρου Φωτειακός, η Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας μαζί με τα Πολιτιστικά Τμήματα του Δήμου Αγίας Νάπας και το Νηπιαγωγείο «Η Βιβωτός» . Τέλος, η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τη διέλευση του στρατιωτικού τύπου τμήματος, της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Σωτήρας.