Η έξοδος της Αγίας Ζώνης από το Άγιον Όρος με προορισμό την Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμές από την έξοδο της Αγίας Ζώνης από το Άγιον Όρος

Screenshot 3 1 exclusive, Αγία Ζώνη, Άγιο Όρος, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο, το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας κόμισε στην Κύπρο χθες 5 Φεβρουαρίου ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Την Τίμια Ζώνη υποδέχθηκε στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, με τιμές αρχηγού κράτους, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, στην παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριου Χαρτσιώτη, των Μητροπολιτών Κιτίου, Λεμεσού και Ταμασού, των Επισκόπων Αμαθούντος και Νεαπόλεως και του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη.

Διαβάστε επίσης: Το Παραλίμνι υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη με τιμές αρχηγού κράτους (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

H Αγία Ζώνη θα παραμείνει για προσκύνηση στον ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Ενώ από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 4 Μαρτίου θα μεταφερθεί στις Ιερές Μητροπόλεις Λεμεσού, Πάφου, Τριμυθούντος, Ταμασού, Κιτίου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Κύπρου.

Παρακολουθείστε στιγμές από την έξοδο της Αγίας Ζώνης από το Άγιον Όρος και την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου όπου φυλάσσεται η Αγία Ζώνη:

https://www.facebook.com/PemptousiaTV/videos/2745477382296975/?__tn__=%2CO-R