Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ)

99A30A7A D7B8 4619 A865 8C010C8F36A0 Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Επτά είναι συνολικά οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με επιβεβαιωμένα συμπτώματα κορωνοϊού.

Άλλα δύο πρόσωπα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σήμερα νωρίς το απόγευμα. Πρόκειται για άτομα τα οποία βρίσκονταν σε υποχρεωτικό περιορισμό.

– Το ένα είναι συγγενικό πρόσωπο άνδρα ο οποίος νόσησε από τον ιό και ο οποίος διακομίστηκε την περασμένη Τετάρτη από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού εδώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

– Και για ηλικιωμένο ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει ταξιδέψει, ωστόσο άτομα από την Βρετανία τον είχαν επισκεφθεί πρόσφατα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η γενική κατάσταση της υγείας όλων των ασθενών είναι καλή, ενώ μέχρι στιγμής ο λόγος που οι επτά ασθενείς μεταφέρονται εδώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι για την ώρα προληπτικός, παρά το ότι παρουσιάζουν ελαφράς μορφής συμπτώματα και μπορούν να παραμείνουν σε υποχρεωτικό περιορισμό, αλλά είτε λόγω της ηλικίας, είτε λόγω του ιατρικού ιστορικού, γίνεται προληπτική νοσηλεία.

Παράλληλα, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο πλέον έχει καθοριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον Κορωνοϊό είναι προετοιμασμένο να υποδεχθεί νέους ασθενείς καθώς δεκάδες είναι τα δείγματα που εξετάζονται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, ενώ από τα υπόλοιπα 19 κρούσματα τα οποία βρίσκονται σε υποχρεωτικό περιορισμό, πιθανόν να έχουμε νέα εισαγωγή σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.

Το μεγαλύτερο μέρος του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου πλην των εξωτερικών ιατρείων, του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και της Αιμοκάθαρσης, έχει εκκενωθεί ώστε να έχει τη δυνατότητα νοσηλείας κι άλλων ασθενών, με χωρητικότητα 120 κλινών.

Παράλληλα έχει εκκενωθεί και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 6 κλίνες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη νοσηλείας ασθενούς που η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Πηγή: SigmaTV / Famagusta.News