Ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής Αμμοχώστου την περίοδο των εορτών – «Καμπανάκι» για εποχικότητα

Κραυγή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής για το θέμα της εποχικότητας – «Μας αφήνουν στο έλεος του Θεού»

Screenshot 3 3 exclusive, εποχικότητα, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ικανοποιημένοι είναι οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής της ελεύθερης επαρχίας Αμμόχωστου από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου κύριο Βάσο Ξύδια.

Σε δηλώσεις του στο Famagusta News, ο κύριος Ξύδιας ανέφερε ότι «από το 15% των επιχειρήσεων που είναι ανοιχτά αυτή την εποχή, τα κέντρα αναψυχής δούλεψαν αρκετά καλά επειδή οι επιλογές που έχει ο κόσμος στη επαρχία Αμμοχώστου είναι περιορισμένες λόγω της εποχικότητας».

Ο κύριος Ξύδιας ανέφερε ότι δεν υπήρξαν ακυρώσεις τις τελευταίας στιγμής στην επαρχία Αμμοχώστου καθώς ούτε ο κορωνοϊός επηρέασε τις κρατήσεις αφού αρκετοί πολίτες έσπευσαν να κάνουν την κράτηση τους την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τον κύριο Βάσο Ξύδια, σε σύγκριση με πέρσι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η κίνηση ήταν μειωμένη γιατί οι κύπριοι επέλεξαν να ταξιδέψουν για την περίοδο των εορτών στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι οι τουριστές στα κέντρα αναψυχής ήταν μόνον το 5%.

Ο κύριος Ξύδιας τόνισε το πρόβλημα της εποχικότητας που μαστίζει την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Κατά την φετινή χειμερινή περίοδο το 85% των επιχειρήσεων είναι κλειστές γιατί εργάζονται μόνον την καλοκαιρινή περίοδο με την άφιξη των τουριστών.

Screenshot 3 3 exclusive, εποχικότητα, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Τα κέντρα αναψυχής περιμένουν ολόκληρο τον Χειμώνα για να εργαστούν αποκλειστικά και μόνον δέκα μέρες την περίοδο των εορτών με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν οικονομικά, πρόσθεσε.

Screenshot 2 1 exclusive, εποχικότητα, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ο κύριος Ξύδιας τόνισε ότι «ο λόγος που οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να είναι ανοιχτές κατά την χειμερινή περίοδο είναι για να κρατήσουν το προσωπικό τους για την επόμενη τουριστική σεζόν και όχι για να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Δυστυχώς μας αφήνουν στο έλεος του Θεού».