Ικανοποίηση αγροτών από συνάντηση με Υπουργό Γεωργίας – Τι αποφάσεις λήφθηκαν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Yπουργού Γεωργίας με τους αγρότες

Screenshot 7 4 exclusive, Αγρότες, Υπουργό Γεωργίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών των κλάδων των σιτοπαραγωγών και των πατατοπαραγογών με τον Υπουργό Γεωργίας Πέτρο Ξενοφώντος για το θέμα τις οικονομικής στήριξής τους από την Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την χθεσινή διαμαρτυρία οι αγρότες πραγματοποίησαν συνάντηση το πρωί με τον Υπουργό κατά την οποία λήφθηκαν αποφάσεις οι οποίες ικανοποιούν τους αγρότες.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι θα συσταθεί ομάδα εργασίας, υπήρξε αναφορά και δέσμευση για εξέταση αιτημάτων άλλων κλάδων, θα παραχωρηθεί έκτακτη επιχορήγηση για κάλυψη μέρους της χρέωσης της υπερκατανάλωσης νερού για σκοπούς άρδρευσης στα 17 σεντ αντί 45 σεντ. Αναφέρθηκε επίσης στο ταμείο διαχείρισης κινδύνου με στόχο αύξηση ποσοστού ζημιάς και μέσων όρων παραγωγής.

Ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι «αποφασίσαμε ότι θα εξετάσουμε άμεση καταβολή αποζημιώσεων για ανομβρία και άλλες ζημιές του 2023. Θα συγκληθεί η επιτροπή διαχείρισης του ταμείου».

Συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει απλοποίηση διαδικασιών για τις αιτήσεις που υποβάλλουν οι αγρότες, μέσα στο πλαίσιο της ΚΑΠ.

Ο Πρόεδρος του Παναγροτικού Συνδέσμου Κυριάκος Καιλάς είπε πως «ό,τι έγινε έγινε. Ήρθαμε εδώ με θετική ενέργεια. Όλα όσα είπε ο Υπουργός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα αυτά είναι μέρος της βοήθειας που μπορεί να έχει σήμερα ο αγρότης».

Ο κύριος Καιλάς ανέφερε ότι αύριο οι αγρότες αναμένεται να συναντηθούν και με τον ΚΟΑΠ.