Ινστιτούτο τουρισμού μόνο σε Λάρνακα και Πάφο εισηγείται ο Μαλάς

Συμβόλαιο Ελπίδας και Προοπτικής Κώστας Κουμής, Προεδρικές Εκλογές 2018, Σταύρος Μαλάς

Αιτία αντιδράσεων έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες οι προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου για την Προεδρία, Σταύρου Μαλά.

Ο υποψήφιος ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησής του “Συμβόλαιο Ελπίδας και Προοπτικής” και συγκεκριμένα στην κατηγορία “Τουρισμός”, προτείνει τη “Δημιουργία Ινστιτούτου (δημοσίου συμφέροντος-ιδιωτικού δικαίου) εκπαίδευσης προσωπικού για την Τουριστική βιομηχανία, με έδρα τη Λάρνακα και την Πάφο”.

Στιγμιότυπο 2018 02 02 18.24.34 Κώστας Κουμής, Προεδρικές Εκλογές 2018, Σταύρος Μαλάς

Το γεγονός αυτό, και συγκεκριμένα η μη συμπερίληψη της επαρχίας Αμμοχώστου, έχει οδηγήσει σε αντιδράσεις από παράγοντες του τουρισμού στην ελεύθερη επαρχία. Οι αντιδράσεις επικεντρώνονται, κυρίως, γύρω από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται τελευταία για μεταφορά του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου από τη Λευκωσία στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Συμβόλαιο Ελπίδας και Προοπτικής2 Κώστας Κουμής, Προεδρικές Εκλογές 2018, Σταύρος Μαλάς

Από την άλλη οι προγραμματικές θέσεις του Σταύρου Μαλά φαίνεται να αφήνουν ανικανοποίητη μερίδα ιθυνόντων του τουρισμού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι δεσμεύσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στον αγώνα που καταβάλλει η ελεύθερη Αμμόχωστος για απόδοση υπόστασης. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί και η μη αναφορά του Σταύρου Μαλά για δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, κάτι που ο ανθυποψήφιός του τονίζει στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Συγκεκριμένη ήταν προς την κατεύθυνση και η ανάρτηση του Αντιπροέδρου του ΚΟΤ, Κώστα Κουμή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου έγραψε:

“Στο προτεινόμενο πρόγραμμα διακυβέρνησής του ο κ. Σταύρος Μαλάς και το επιτελείο του, προτείνουν τη λειτουργία ινστιτούτου τουριστικών επαγγελμάτων σε Λάρνακα και Πάφο. Δεν θα αναλύσω την ουσία της πρότασης. Διερωτώμαι όμως με ποια κριτήρια επέλεξαν και προτείνουν τις προαναφερόμενες πόλεις. Γνωρίζει κανείς;”

Famagusta.News