Ινστιτούτο τουρισμού μόνο σε Λάρνακα και Πάφο εισηγείται ο Μαλάς

Αιτία αντιδράσεων έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες οι προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου για την Προεδρία, Σταύρου Μαλά.

Ο υποψήφιος ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησής του “Συμβόλαιο Ελπίδας και Προοπτικής” και συγκεκριμένα στην κατηγορία “Τουρισμός”, προτείνει τη “Δημιουργία Ινστιτούτου (δημοσίου συμφέροντος-ιδιωτικού δικαίου) εκπαίδευσης προσωπικού για την Τουριστική βιομηχανία, με έδρα τη Λάρνακα και την Πάφο”.

Το γεγονός αυτό, και συγκεκριμένα η μη συμπερίληψη της επαρχίας Αμμοχώστου, έχει οδηγήσει σε αντιδράσεις από παράγοντες του τουρισμού στην ελεύθερη επαρχία. Οι αντιδράσεις επικεντρώνονται, κυρίως, γύρω από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται τελευταία για μεταφορά του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου από τη Λευκωσία στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Από την άλλη οι προγραμματικές θέσεις του Σταύρου Μαλά φαίνεται να αφήνουν ανικανοποίητη μερίδα ιθυνόντων του τουρισμού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι δεσμεύσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στον αγώνα που καταβάλλει η ελεύθερη Αμμόχωστος για απόδοση υπόστασης. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί και η μη αναφορά του Σταύρου Μαλά για δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, κάτι που ο ανθυποψήφιός του τονίζει στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Συγκεκριμένη ήταν προς την κατεύθυνση και η ανάρτηση του Αντιπροέδρου του ΚΟΤ, Κώστα Κουμή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου έγραψε:

“Στο προτεινόμενο πρόγραμμα διακυβέρνησής του ο κ. Σταύρος Μαλάς και το επιτελείο του, προτείνουν τη λειτουργία ινστιτούτου τουριστικών επαγγελμάτων σε Λάρνακα και Πάφο. Δεν θα αναλύσω την ουσία της πρότασης. Διερωτώμαι όμως με ποια κριτήρια επέλεξαν και προτείνουν τις προαναφερόμενες πόλεις. Γνωρίζει κανείς;”

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Δημοτικές εκλογές: Το “έλα να δεις” στο στούντιο του ΡΙΚ για νέο Δήμο Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στο debate στο στούντιο του ΡΙΚ για τον νέο…

9 Μαΐου, 2024

Γιάννης Καρούσος: Το όραμά του για ανάπτυξη της τουριστικής εμπειρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το όραμά του για ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας μέσω μικρών και όμορφων παρεμβάσεων εισηγείται ο…

9 Μαΐου, 2024

Απεβίωσε 66χρονος κύπριος κατάδικος στις φυλακές

Κύπριος κατάδικος, ηλικίας 66 χρονών, "με σοβαρά χρόνια ιατρικά προβλήματα", παρουσίασε την Πέμπτη, επιδείνωση της…

9 Μαΐου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Αβεβαιότητα και ανησυχία ξενοδόχων για την φετινή τουριστική σεζόν

Με άγχος για τους ξενοδόχους ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν καθώς χαμηλότερες από το 2023…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Εργασίας: Οι συμφωνίες να είναι σεβαστές από όλους για Λιμάνι Λάρνακας

Οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους, είπε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Υγείας: Αυξητική η τάση των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο

Στην Κύπρο ο εκτιμώμενος αριθμός των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες ανέρχεται περίπου στους 1.400, συμπεριλαμβανομένων 697…

9 Μαΐου, 2024