Τοπικα

Καρούσος για Πολυλειτουργικό Πάρκο: “Χαίρομαι που υλοποιείται έργο που ξεκίνησε επί θητείας μου”

Σε ανάρτηση προχώρησε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος μετά την υπογραφή συμβολαίων για την δημιουργία Πολυλειτουργικόυ Πάρκου στην Αγία Νάπα.

Αυτούσια η ανάρτηση του:

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα ακόμη σημαντικό έργο, το οποίο ξεκίνησε η ωρίμανσή του και η διεκδίκησή του κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας ως δήμαρχος, μπαίνει σε πορεία υλοποίησης. Το 2013 ζήτησα από τον Δημοτικό Μηχανικό, Άθω Γεωργίου, να ενημερωθώ για τα υφιστάμενα σχέδια του Δήμου. Ένα από τα έργα που μου πρότεινε ήταν αυτό, λέγοντάς μου: “Προχώρα το, αυτό θα κάνει τη διαφορά”.

Υπήρχε ήδη ένας αρχικός σχεδιασμός από την περίοδο της Βαρβάρας Περικλέους, πάνω στον οποίο βασίσαμε την πρότασή μας, και της το αναγνωρίζω. Το έργο ονομαζόταν “Θεματικό πολυλειτουργικό περιβαλλοντικό πάρκο στην περιοχή της πρώην ΣΠΕ”.Με την αναγνώριση της Αγίας Νάπας ως αστικό κέντρο το 2014, το έργο προτάθηκε ως ένα από τα τρία σημαντικά για την πόλη, μαζί με την αναβάθμιση του Μοναστηριού και την ανάπλαση των οδών του κέντρου (Τεύκρου Ανθία). Η ιδέα ήταν να συνδέσουμε το Μοναστήρι μέσω της Τεύκρου Ανθία με αυτό το πάρκο. Με βάση αυτά τα σχέδια εξασφαλίσαμε εγκρίσεις, πολεοδομικές άδειες, μίσθωση της γης και χρηματοδότηση.

Αναθέσαμε σε εξειδικευμένο γραφείο την επικαιροποίηση του σχεδιασμού, ενσωματώνοντας νέες ιδέες, όπως το πάρκο με ψηφιδωτά (πρόταση του αείμνηστου Κική Κωνσταντίνου), παιδότοπους, καφετέρια, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές. Το έργο ήταν σχεδόν έτοιμο για προσφορές το 2019, αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του COVID-19 το 2020. Ευτυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν το ακύρωσε, όπως συνέβη με άλλα έργα της επαρχίας.

Σήμερα, ξεκινά αυτό το σπουδαίο έργο για την Αγία Νάπα, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την επαρχία. Ιδιαίτερα το πάρκο με τα ψηφιδωτά και ο βοτανικός κήπος θα είναι κάτι μοναδικό. Με την ολοκλήρωσή του, τα τρία μεγάλα έργα που είχαμε εξασφαλίσει το 2014, λόγω της αναγνώρισης της Αγίας Νάπας ως αστικό κέντρο, θα έχουν ολοκληρωθεί ή θα βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης. Το Μοναστήρι άνοιξε τις πύλες του την περασμένη Παρασκευή, η ανάπλαση των οδών του κέντρου παραδόθηκε το 2022, και τώρα ξεκινά το τρίτο έργο.Ελπίζω να προχωρήσουμε σύντομα με την κατασκευή του υπαίθριου αμφιθεάτρου της Αγίας Νάπας, το οποίο έχουμε προκηρύξει δύο φορές έως τώρα.

Για μένα, αυτό θα είναι το πιο σημαντικό σημείο αναφοράς της επαρχίας μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει δημόσια πριν από 18 μήνες ότι εξετάζει το θέμα, αλλά ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Ροη Ειδησεων

ΠΑΣΥΚΙ: «Δεύτερης κατηγορίας» οι νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου

Για «δεύτερης κατηγορίας» νεφροπαθείς στην επαρχία Αμμοχώστου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ. Σε…

18 Οκτωβρίου, 2024

Έργο δενδροφύτευσης στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο

Με στόχο τη φύτευση 400 δέντρων και στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας μέσω της κατασκευής ξερολιθιών,…

18 Οκτωβρίου, 2024

Νέος Ύπατος Αρμοστής του ΗΒ στην Κύπρο ο Μάικλ Τέιθαμ

Ο Μάικλ Τέιθαμ διορίστηκε νέος Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το…

18 Οκτωβρίου, 2024

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε απόφαση για ακύρωση εντάλματος έρευνας

Την ακύρωση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπό μονομελή σύνθεση, για ακύρωση εντάλματος έρευνας σε…

18 Οκτωβρίου, 2024

Υπογραφή συμφωνίας με ΑΗΚ για αντικατάσταση Ενεργοβόρων φωτιστικών οδικού Φωτισμού με έξυπνα φωτιστικά

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου - Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ κ.…

18 Οκτωβρίου, 2024

Γέμισαν καρχαρίες και σαλάχια οι ελληνικές θάλασσες – Αυτός είναι ο χάρτης

Γέμισαν με καρχαρίες και σαλάχια οι ελληνικές θάλασσες. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις καταγραφές που…

18 Οκτωβρίου, 2024