Κλεμμένα κυνηγετικά σκυλιά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Κυνήγι

Δεκαοκτώ κυνηγετικά σκυλιά εντοπίστηκαν σε χώρο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σύμφωνα με ανακοίνωση του Κόμματος Κυνηγών Κύπρου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, έχουν ήδη αναγνωριστεί τέσσερα από τα σκυλιά.

Συγκεκριμένα:

1. Σερκούτσι θηλυκό 3-4 χρονών, πορτοκαλί με κοντή ουρά

2. Θηλυκό άσπρο με βούλα στο κεφάλι χρώματος ελαφρύ πορτοκαλί

3. Διασταυρωμένος ιχνηλάτης μαύρο-κανελλί, θηλυκό σχετικά ψηλό.

Παράλληλα, αναμένεται αναγνώριση άλλων 40 περίπου σκύλων που είναι έγκλειστοι στην περιοχή. Το Κόμμα Κυνηγών Κύπρου καλεί όλους τους πληγέντες, όσοι έχουν απολέσει τα κυνηγετικά τους σκυλιά από κλοπές να προβούν σε αναγνώριση τους από το CID στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενώ απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες που έχουν φωτογραφίες από τα σκυλιά που έχουν κλαπεί να τις αποστείλουν μαζί με το τηλέφωνο τους προκειμένου να βοηθήσουν στην αναγνώριση και ταυτοποίηση των σκύλων που κρατούνται

Καταλήγοντας, το Κόμμα Κυνηγών απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες σκύλων να μην αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκειμένου να μην στοχοποιούν τα ζώα τους.

«Η πρόληψη είναι πάντοτε προτιμότερη του αποτελέσματος. Ο τρόπος που φαίνεται να λειτουργούν οι κλέφτες, είναι η κατόπτευση της περιοχής κάποιες μέρες πριν το κτύπημα. Τα οχήματα που εμπλέκονται είναι κατά το 90% των κλοπών, βαν με συνήθως κυπριακά ψεύτικα νούμερα και ένα μαύρο Mitsubishi warrior.

Αν εντοπίσετε ιδιαίτερα το βαν να κυκλοφορεί μετά τις 9-10 το βράδυ, να επικοινωνείτε άμεσα με το 199 (τμήμα άμεσης δράσης αστυνομίας) και να δίνετε τους αριθμούς εγγραφής» καταλήγει η ανακοίνωση.