Κωνσταντίνος Κοσιής: Κορυφαίος έφηβος τενίστας

Στιγμιότυπο 2019 03 14 21.29.16 Τένις

Κορυφαίος έφηβος τενίστας για το 2019 ανακηρύχθηκε ο Κωνσταντίνος Κοσιής κατά την ετήσια τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών για το 2018 της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ).

Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), στην παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας του Κυπριακού Αθλητισμού, πραγματοποίησε την Δευτέρα 13 Μαρτίου στο “Lemon Park” την ετήσια τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών για το 2018.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξάς, ευχαρίστησε ΚΟΑ, ΚΟΕ και χορηγούς της Ομοπσνδίας για τη στήριξη που παρέχουν, και αναφέρθηκε εν συντομία στα σημαντικότερα σημεία του αγωνιστικού και διοικητικού απολογισμού της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, περιγράφοντας παράλληλα τους μελλοντικούς στόχους που έθεσε η Ομοσπονδία, σύμφωνα με τον Στρατηγικό της Σχεδιασμό. Ως σημαντικότερους έθεσε την αύξηση του αριθμού των αθλητών όλων των ηλικιών που θα ασχοληθούν αρχικά ερασιτεχνικά με το Τένις, την στήριξη των πρωταθλητών, την βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των προπονητών, και την οικονομική ενδυνάμωση της Ομοσπονδίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Ντίνος Μιχαηλίδης, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Δώρα Κυριάκου και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Χαμπιαούρη, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η εκδήλωση, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης κα Ελευθέρια Χατζηστεφάνου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Νίκος Τορναρίτης, και Χρίστος Ορφανίδης, αξιωματούχοι της ΚΟΕ και του ΚΟΑ, τα Μέλη του Δ.Σ. της ΟΑΚ, εκπρόσωποι των χορηγών της Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι κομμάτων, και συγγενείς και φίλοι όλων των βραβευθέντων. Η όλη εκδήλωση, η οποία χορηγήθηκε από το “Lemon Park”, ολοκληρώθηκε με δεξίωση προς όλους τους παρευρισκομένους.

Φοίβος Ζαχαριάδης: Μισός αιώνας προσφοράς

Σημαντικότερη στιγμή της εκδήλωσης, η βράβευση με το Αριστείο της ΟΑΚ του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων Αθλητισμού Φοίβου Ζαχαριάδη, για την πολύχρονη και εξαίρετη προσφορά του, στο άθλημα του Τένις. Ο κ. Φοίβος Ζαχαριάδης διετέλεσε επί σειρά ετών πρωταθλητής αντισφαίρισης και μέλος των Εθνικών ομάδων Davis Cup (1985-90) και στη συνέχεια ως “Κάπτεν” της ομάδας (1991). Συνέχισε την προσφορά του ως προπονητής, και το 1996 ίδρυσε την “Ακαδημία Ελαιών” στην οποία ήταν Πρόεδρος μέχρι το 2008. Ως Διοικητικό Στέλεχος, διετέλεσε επί σειρά ετών ως Μέλος του Δ.Σ της ΟΑΚ, ως Γραμματέας (1984-88) και ως Αντιπρόεδρος (2015-17). Ήταν επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών (2000-02), και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΟΑΚ (2012-14). Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανάπτυξης της Tennis Europe. To 2017 διορίστηκε στην ιδιαίτερα τιμητική θέση του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων Αθλητισμού, από την οποία υπηρετεί τον κυπριακό αθλητισμό μέχρι σήμερα.

Στην αντιφώνηση του κ. Φοίβος Ζαχαριάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ΟΑΚ για την αναγνώριση της προσφοράς του και της τιμητικής διάκρισης που έτυχε από την Ομοσπονδία την οποία υπηρετεί επί μισό αιώνα. Κάλεσε δε τους νέους αντισφαιριστές να απολαμβάνουν τον αθλητισμό έχοντας ως προτεραιότητα το “ευ αγωνίζεσθαι” σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: “Το Τένις δεν είναι το δεύτερο μου σπίτι, αλλά πλέον το αισθάνομαι ως παράγοντα που διαμόρφωσε την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και την καθημερινότητα μου. Πάντα λέω στους αντισφαιριστές μου, ότι επιτυχία δεν είναι η νίκη, αλλά να καταφέρνουν με τον τρόπο που αγωνίστηκαν, όταν τελειώνει ένας αγώνας, αυτός που τους παρακολουθούσε να μην γνωρίζει ποιος κέρδισε, παρά μόνο να κρατά την προσπάθεια και τη συμπεριφορά και των δύο αθλητών”.

Κορυφαία η Ραλούκα Σερμπάν

Κορυφαία Αντισφαιρίστρια για το 2018 αναδείχτηκε η Ραλούκα Σερμπάν που πρόσφατα απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα. Το βραβείο ήταν φέτος αφιερωμένο εις μνήμην του Κωνσταντίνου Ηλία, και επιχορηγημένο από το “Nino’s Fund”. Κορυφαίος Έφηβος αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Κοσιής και κορυφαία Νεάνιδα η Ελένη Λουκά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με τιμητικό δίπλωμα της ΟΑΚ και δόθηκαν τα χρηματικά βραβεία στους “Αριστείς Αθλητές 2018”, με βάση το Ενιαίο Σχέδιο Κινήτρων της ΟΑΚ, το οποίο επιχορηγεί ο ΚΟΑ, οι τέσσερις κορυφαίοι αντισφαιρισιστές ανά ηλικιακή κατηγορία για την περασμένη χρονιά. Απονεμήθηκαν συνολικά 40 βραβεία σε 10 ηλικιακές κατηγορίες (Ανδρών /Γυναικών). Το επιχορηγημένο από την ΟΑΚ βραβείο Εφήβων/Νεανίδων 12-18 ετών που ήταν δύο εισιτήρια εισόδου Wimbledon κέρδισε η Τανσέλ Τσικ (ύστερα από κλήρωση ανάμεσα στους τέσσερις καλύτερους κάθε κατηγορίας).

“Προπονητής της χρονιάς” αναδείχτηκε ο κ. Γιάννος Χατζηγεωργίου, προπονητής μεταξύ άλλων αντισφαιριστών και της κορυφαίας για το 2018 Ραλούκας Σερμπάν.

Το βραβεία ήθους, απονεμήθηκε στον βετεράνο αντισφαιριστή Σολωμό Σολωμού για την ανιδιοτελή του πράξη να χαρίσει όλα τα κύπελλα τα οποία κατέκτησε από διακρίσεις 12 ετών σε διάφορα πρωταθλήματα, σε παιδιά με “ειδικές ικανότητες” σε εκδήλωση στον Ο.Α. Αμμοχώστου. Το βραβείο απένειμε ο Πρεσβευτής Fair Play Ηρόδοτος Γιωργαλλάς.

Βραβεύτηκαν επίσης οι κορυφαίοι αθλητές του Beach Tennis καθώς και οι κορυφαίοι ανά ηλικιακή κατηγορία βετεράνοι αθλητές. Σημειώνεται ότι η Εθνική ομάδα Beach Tennis αποτελούμενη από τους Ντην Γεωργίου, Χρίστο Βονιάτη, Άντρια Τσαγγαρίδου και Μαριάννα Τσακκιστού κατέλαβε την 15η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ακολουθεί ο Πίνακας με όλες τις βραβεύσεις :

Βραβεύσεις ΟΑΚ 2018
“Αριστείο ΟΑΚ”: Φοίβος Ζαχαριάδης

“Αντισφαιριστής της Χρονιάς”: Ραλούκα Σερμπάν

“Καλύτερος Έφηβος Αντισφαιριστής”: Κωνσταντίνος Κοσιής

1. day of tennis vravefsis Τένις

“Καλύτερη Νεάνιδα Αντισφαιρίστρια”: Ελένη Λουκά

Βραβείο “Ευ Αγωνίζεσθαι” (Fair Play) 2018: Σολωμός Σολωμού

“Καλύτερος Προπονητής της Χρονιάς”: Γιάννος Χατζηγεωργίου

Βραβεύσεις ανά ηλικιακή κατηγορία:

Ανδρών: 1.Μάρκος Παγδατής, 2.Πέτρος Χρυσοχός 3.Ελευθέριος Νέος 4.Στέφανος Σάββα

Εφήβων U18: 1.Στέφανος Σάββα, 2.Ματία Μάτιτς 3.Σέργιος Κύζας 4.Δημήτρης Αζοϊδης

Αγοριών U16: 1.Φώτος Φωτιάδης, 2.Ξενοφών Νεοφύτου, 3.Στυλιανός Χριστοδούλου, 4.Παύλος Παρσών

Αγοριών U14: 1.Κωνσταντίνος Κοσιής, 2.Στυλιανός Χριστοδούλου, 3.Ειρηναίος Ιωάννου, 4.Κωνσταντίνος Τζιακούρης

Αγοριών U12: 1.Αντρέας Τίμινη, 2.Νικήτα Σκλεαρένκο, 3.Ηρακλής Καλάνοφ, 4.Παύλος Τρύφων

Γυναικών: 1.Ραλούκα Σερμπάν, 2.Ελένη Λουκά, 3.Φλωρεντία Χατζηγεωργίου, 4.Άνθια Παναγιώτου

Νεανίδων U18: 1.Ελένη Λουκά, 2.Φλωρεντία Χατζηγεωργίου, 3.Ελένη Μακρίδη, 4.Μαρία Κωνσταντίνου

Κοριτσών U16: 1.Κλειώ Μαρία Ιωάννου, 2.Μαρία Κωνσταντίνου, 3.Δάφνη Κουτσόφτα, 4.Μερίλ Σονάκιν

Κοριτσιών U14: 1.Κλειώ Μαρία Ιωάννου, 2.Δάφνη Κουτσόφτα, 3.Μερίλ Σονάκιν, 4.Μαρίνα Μπαμπαλιούτα

Κοριτσιών U12: 1.Άννα Δεμιρτζή, 2.Όλγα Ντανίλοβα, 3.Τανσέλ Τσικ, 4.Χριστιάνα Σεβαστού

Κατηγορίες Seniors:

Άνδρών: Οζγκιού Σαμίογλου (+40), Ζαχαρίας Αμύρωτος (+45), Μάριος Πέτρου (+55), Χάικ Αστζιάν (+65). Γυναικών: Σιαφάκ Γκούζογλου (+35), Μόνικα Αουάτ (+40), Ιπέκ Ουζούνογλου (+45), Ελένη Πηλαβά (+55), Κλάρα Νικολάτου (+65)

Beach Tennis:

Ανδρών: 1.Μάριος Βυρίδης, 2.Ντην Γεωργίου, 3.Ανδρέας Θαλασσινός, 4.Χρίστος Βονιάτης

Γυναίκες: 1.Μιχαέλλα Οριτσεάνου, 2. Ελεωνόρα Ξενοφώντος, 3.Άντρια Τσαγγαρίδου, 4.Μαριάννα Τσακκιστού.

Βραβείο Εφήβων-Νεανίδων U12-U18: Δύο εισιτήρια εισόδου Wimbledon (ύστερα από κλήρωση ανάμεσα στους τέσσερις καλύτερους κάθε κατηγορίας): Τανσέλ Τσικ