«Κούλλουφοι» «Απατεώνες»: Τα γνωστά… καλοκαιρινά παράπονα για την επ. Αμμοχώστου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

3806

«Μας έκλεψαν», «μας έβρισαν», «μας έδιωξαν», «θα κινηθώ νομικά», «Μην πάτε στην Αγ. Νάπα» είναι κάποια από τα σχόλια που αναρτώνται κάθε καλοκαίρι από διάφορους παραθεριστές της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Ναί, τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος να ενημερώνεσαι. Να ανταλλάσσεις περιεχόμενο και απόψεις με τους φίλους σου και να είσαι σε επαφή με τον έξω κόσμο. Είναι όμως και το μέσο, που αφήνει ελεύθερο το πεδίο, προκειμένου να δράσουν επιπόλαιοι, αλλά και κακοπροαίρετοι χρήστες δημοσιεύοντας άδικα ή και εσκεμμένα αρνητικά σχόλια.

Το «τρωτό» σημείο των κοινωνικών δικτύων, είναι για πολλούς η απόλυτη ελευθερία στα σχόλια. Καθώς διακυβεύονται πολλά σε οικονομικό επίπεδο, αυτό προκαλεί μεγάλο «πονοκέφαλο». Ειδικά για μια μικρή επιχείρηση, οι παράλογες απαιτήσεις και οι υπερβολικοί ισχυρισμοί μπορεί να είναι καταστροφικοί.

Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο;
Η άσκηση κριτικής αποτελεί απόλυτο δικαίωμα κάθε πολίτη. Όμως υπάρχουν πράγματι χρήστες, που υπερβαίνουν τα όρια και αρκετές φορές τα παράπονα ακροβατούν στα όρια της γελοιότητας, βρίσκουν ένα καλό «καταφύγιο» στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων σε δημόσια «θέα».

Τα σχόλια/παράπονα που γίνονται μόνο στο διαδίκτυο, παραμένουν άπλα «σχόλια». Και εφόσον δεν συνοδεύονται από επίσημες καταγγελίες σε αρμόδια τμήματα, τότε τα σχόλια/παράπονα αυτά αφήνονται στην κρίση του κάθε παραλήπτη. Και εκεί είναι που κάθε παράπονο παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Παρακάτω, θα διαβάσετε μια σειρά από παράπονα, έτσι όπως καταγράφηκαν από ομάδες παραπόνων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Περίπτωση 1η

6.1

6.2

6.3

Περίπτωση 2η

4.1
4.2
4.3
4.4

Περίπτωση 3η

1.1

1.2

1.3

Περίπτωση 4η

2.1

2.2

2.3

Περίπτωση 5η

7.1

7.2

7.3

7.4

Περίπτωση 6η

3.1

3.2

Περίπτωση 7η

5.1

5.2

5.3

Δείτε και το καυστικό σχόλιο-απάντηση που ανηλρτησε ο γνωστός δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζιης για να διακωμωδήσει τα αρνητικά σχόλια επισκεπτών της επ. Αμμοχώστου

Screenshot 2019 06 16 at 12.50.43 PM