Λευτέρης Τρίαρος: Προτάσεις για την Οικονομία και Κοινωνικοί Στόχοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Αριστίνδην Υποψήφιος ΔΗ.ΚΟ Αμμοχώστου, Λευτέρης Τρίαρος: Προτάσεις για την Οικονομία και Κοινωνικοί Στόχοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 04 26T145559.333 770x405 1 1 Αρθρογραφία Βουλευτικών, Βουλευτικές Εκλογές 2021, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΡΙΑΡΟΣ

Τις προτάσεις του σχετικά με την οικονομία και τους κοινωνικούς στόχους παρουσίασε μέσω βίντεο που ανήρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο ο αριστίνδην υποψήφιος του ΔΗ.ΚΟ στην Αμμόχωστο, Λευτέρης Τρίαρος.

Προτάσεις για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και γενικότερα για την οικονομία.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του και το σχετικό βίντεο:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:

Άμεση Αντιμετώπιση Επιπτώσεων COVID-19

– Επαναφορά Νομοσχεδίου Κρατικών Εγγυήσεων (Μετά από πιέσεις του ΔΗ.ΚΟ και της κοινωνίας, επανήλθε και ψηφίστηκε].

– Επέκταση Αναστολής Δόσεων Δανείων κατά ένα χρόνο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που επηρεάστηκαν, πριν χαθούν περιουσίες, προς όφελος ‘τρίτων”. Εκκρεμεί.

-Νομοθετικά / Φορολογικά κίνητρα σε ιδιοκτήτες επαγγελματικών υποστατικών για εθελούσια αποκοπή του 50% του ενοικίου σε όσες επιχειρήσεις επηρεάστηκαν. Εκκρεμεί.

– Πρόσθετα μέτρα για στήριξη ανέργων, επιχειρήσεων και εργαζομένων όσο οι επιπτώσεις της Πανδημίας είναι ορατές. Εκκρεμούν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και αειφόρος ανάπτυξη σε όλους τους τομείς

Επειδή το παρών Οικονομικό μοντέλλο της Κύπρου [εξάμηνος τουρισμός, και ‘πύργοι Λεμεσού’ -και χωρίς σοβαρό πολεοδομικό σχεδιασμό- ‘κατέρρευσε’ ως οικονομικό μοντέλλο], παρατίθεται μετά από μελέτη και έρευνα η πιο κάτω πρόταση που θα αποκαταστήσει την μεσαία τάξη και δυνατότητες στήριξης των πιο αδυνάτων και θα φέρει ευημερία στην Κύπρο για όλους.

Κύριοι πυλώνες:

1. Η Κύπρος ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός, ολόχρονα

2. Η Κύπρος ως Διεθνής Ιατρικός Προορισμός

3. Η Κύπρος ως Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας

4. Η Κύπρος ως Διεθνής Πανεπιστημιακός Προορισμός Αριστείας με παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης διεθνούς επιπέδου για Κύπριους και Ευρωπαίους φοιτητές.

Συμπληρωματικοί πυλώνες:

Διατήρηση και βελτίωση υφιστάμενων τομέων:

5. Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

6. Γεωργία και κτηνοτροφία –κίνητρα για νέους γεωργούς

7. Κατασκευαστικός τομέας

8. Ναυτιλία

9. Ενέργεια

10. Ελαφρά Βιομηχανία, κ.ά.

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ –ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:

1. Συντάξεις:

i)Κατάργηση της αποκοπής του 12% επί των συντάξεων.

ii) Καθιέρωση κατώτατης σύνταξης στα €800- για εργαζομένους και κατώτατη σύνταξη οικοκυράς στα €500 2.

2.Κατάργηση του τέλους €350- για αδρανείς εταιρείες και μείωση στα €100- για τις μικρομεσαίες εταιρείες.

3. Δημογραφικό και πολύτεκνες οικογένειες: Σωστά μέτρα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών. Έμφαση σε ισχυρά κίνητρα για την 3τεκνη οικογένεια, η οποία θα αντιστρέψει την μείωση του πληθυσμού.

4. Προσφυγική Πολιτική: Βελτίωση και επέκταση των στεγαστικών και άλλων προγραμμάτων και απλοποίηση των διαδικασιών.

5. Μεταναστευτικό: Καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού και επίσπευση διαδικασιών απέλασης των μη δικαιούχων προστασίας και βοήθειας.

Δείτε το Βίντεο:

Βιογραφικό Σημείωμα:

Σπούδασε Οικονομικά – Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων (B.Sc.) και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές του (Μ.Sc.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με Υποτροφία του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών στον Οργανισμό ΕΝΙ στο Μιλάνο. Ο κ. Τρίαρος είναι Διευθύνων Συνέταιρος του Ελεγκτικού Οίκου E TRIAROS & Co. Ασκεί το επάγγελμα του Εγκεκριμένου Λογιστή – Ελεγκτή και Συμβούλου Επιχειρήσεων από το 1990 μέχρι και σήμερα.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ Αμμοχώστου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΚΕΒΕ, ενώ είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εγκεκριμένων Ελεγκτών-Λογιστών Κύπρου, καθώς και Αντιπρόεδρος Οικονομικών της ΤΕΒΕΑ. Είναι επίσης Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Παραλιμνίου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου (ΟΑΚ) της οποίας διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην περίοδο 2017-2020. Έχει έντονη κοινωνική δράση και προσφορά στο συνάνθρωπο ενώ είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες «Φάρος Ζωής» της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Είναι νυμφευμένος και έχει 3 παιδιά.