ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία εναντίον 50χρονου επιχειρηματία (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

εικόνα Viber 2020 12 24 14 29 15 exclusive, Αστυνομία

Υπόθεση απόπειρας φόνου και απόπειρας καταστροφής περιουσίας διερευνά η Αστυνομία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εξοχική κατοικία στο Λιοπέτρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, η έκρηξη σημειώθηκε στις 9 το πρωί σε υπό ανέγερση εξοχική κατοικία η οποία βρίσκεται σε αγροτική περιοχή ανατολικά της Κοινότητας Λιοπετρίου. Η εξοχική κατοικία είναι ιδιοκτησίας 50χρονου επιχειρηματία από το Λιοπέτρι ο οποίος εκείνη την ώρα εξερχόταν από τον περιφραγμένο χώρο μαζί με συγγενικό του πρόσωπο 34 ετών επίσης από το Λιοπέτρι.

Από τα μέρχι στιγμής στοιχεία τα οποία διερευνά η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου, φαίνεται ο εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος να τοποθετήθηκε στην περίφραξη της οικίας και ενεργοποιήθηκε όταν τα δύο πρόσωπα περνούσαν από δίπλα. Το γεγονός αυτό κατευθύνει τις εξετάσεις στο κατά πόσον ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο.

εικόνα Viber 2020 12 24 14 28 01 exclusive, Αστυνομία

Η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση τεσσάρων με πέντε μέτρων από τα δύο πρόσωπα, ενώ το γεγονός ότι βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο, φαίνεται να είχε ως συνέπεια να μην υποστούν τραυματισμό.

Στο σημείο έσπευσαν για εξετάσεις μέλη της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και μέλη του Κλάδου Πυροτεχνουργών και της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών. Όπως διαπιστώθηκε η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, που είχε τοποθετηθεί στην αυλή του σπιτιού.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Famagusta.News