ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Τίμησαν με ξεχωριστό τρόπο την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεχωριστές εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου του 1821 από την Μπάντα Εθνικόφρων Σωματείων Λιοπετρίου "Δεν Ξεχνώ"

Στιγμιότυπο 2021 03 26 19.27.23 exclusive, Μπάντα Εθνικόφρονων Σωματείων Λιοπετρίου "Δεν Ξεχνώ"

Με έναν ξεχωριστό τρόπο η Μπάντα Εθνικόφρων Σωματείων Λιοπετρίου “Δεν Ξεχνώ” τίμησε την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του Μαρτίου του 1821.

Δείτε το βίντεο από τις εκδηλώσεις και το μήνυμά τους:

“Η Μπάντα μας χθες, με αφορμή την εθνική Παλιγγενεσία των 200 χρόνων της έναρξης της ελληνικής επανάστασης, πραγματοποίησε πορεία μνήμης και τιμής των ηρώων του 1821!

Ζωγραφίσαμε στα σπίτια μας συνθήματα και προσπαθήσαμε να αναπολήσουμε τις ένδοξες εκείνες μέρες, του πόθου για την λευτεριά!

Ο ίδιος πόθος μας διακατέχει και εμάς σήμερα, ως Έλλην της Κύπρου!

Πορευτήκαμε με το “βάρος” των ηρώων που κρατούσαμε στα χέρια μας και το χρέος της σημαίας που κουβαλούσαμε στις πλάτες μας!

Κρατήσαμε ψηλά τα κλαδιά ελιάς, που συνόδευαν το σημαδιακό αριθμό των 200 χρόνων για τους 2 αιώνες ένδοξης ιστορίας των Ελλήνων!

Ψάλλαμε την “Υπερμάχω” με τους πιστούς στην εκκλησία μας με υπερηφάνεια και σεβασμό, όπως αρμόζει στην Παναγιά μας στην ημέρα της εορτής της!

Και μόλις έπεσε ο ήλιος ανάψαμε τα κεριά και τις δάδες μας κι ανεβάσαμε ψηλά τις σημαίες μας για αυτούς! Ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορούσαμε να αποδώσουμε στο μεγαλείο του ηρωισμού τους.

Σας ευχαριστούμε για την μεγαλειώδη ιστορία και το ηρωισμό σας!

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821-2021
200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!”