Ο συγκινητικός επικήδειος του Δημάρχου Αγίας Νάπας στον Κυριάκο Τρισόκκα

132042126 235170504630862 1587548698288458110 n exclusive, Κυριάκος Τρισόκκας, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χρήστος Ζαννέτου

Με συγκινητικά λόγια ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρήστος Ζαννέτου αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του συνάδελφο, συνεργάτη και φίλο Κυριάκο Τρισόκκα, κοινοτάρχη Λιοπετρίου, την περασμένη Δευτέρα στην κηδεία του. Ο Χρήστος Ζαννέτου περιέγραψε με λόγια γεμάτα συγκίνηση τον άνθρωπο Κυριάκο Τρισόκκα αλλά και το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει πίσω του.

Αυτούσιος ο επικήδειος του Δημάρχου Αγίας Νάπας:

“Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο, που ταύτισε την πορεία της ζωής του με τις δυο μεγάλες του αγάπες, την Οικογένειά του και την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Πολυαγαπημένε φίλε, συνεργάτη Κυριάκο,

Μέσα από το αίσθημα της ανάγκης να αποχαιρετήσουμε ένα γνήσιο φίλο και συνεργάτη, εκ μέρους του Δήμου Παραλιμνίου, Σωτήρας, Δερύνειας (του οποίου ο Δήμαρχος τελεί υπό περιορισμό) και Αγίας Νάπας, σου απευθύνω το σύντομό μας ύστατο αντίο.

Είναι με σπαραγμό ψυχής και με θλίψη στην καρδιά που βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στο σκήνωμα σου για να σε ξεπροβοδίσουμε στο ουράνιο σου στερνό ταξίδι.

Το σκληρό μαντάτο του αναπάτεχνου χαμού σου αγαπημένε φίλε και συνεργάτη, ράγισε τις καρδιές ολωνών μας. Βουίζει στα αυτιά μας ακόμη το άγγελμα της αστραπιαίας φυγής σου και είπαμε “είναι ψέμα, δεν είναι αλήθεια”. Κι όμως, δυστυχώς, η αλήθεια είναι πικρή γεμάτη με δάκρυα ψυχής και πόνου.

Το νήμα της ζωής σου, φίλε Κυριάκο, κόπηκε στο σημείο που τώρα θα μπορούσες να απολαύσεις τους καρπούς της ανθρώπινης καταξίωσής σου, μαζί με τους δικούς σου αγαπημένους, την πολυαγαπημένη σου σύζυγο Μαρία, τους δύο λεβέντες γιούς σου Φώτη και Παναγιώτη και τα τέσσερα λατρευτά σου εγγονάκια, Κυριάκο, Αθηνά, Ελίνα και Αλεξάνδρα, καθώς και όλους όσους σε γνώρισαν, σε φίλεψαν, συνεργάστηκαν και σε έζησαν στις χαρές και στις λύπες της ζωής σου.

Σε τέτοιες ώρες είναι αδύνατο να βρεθούν οι λέξεις εκείνες που θα παρηγορήσουν την σύζυγο, τα παιδιά, τα αδέλφια, τους συγγενείς, τους φίλους, τους συνεργάτες, τους χωριανούς, τους γνωστούς που βίωσαν τον φίλο Κυριάκο, Κοινοτάρχη Λιοπετρίου μέσα από τα καλά λόγια, τις πράξεις του και την προσφορά του, όχι μόνο στο αγαπημένο χωριό του Λιοπέτρι αλλά και σε όλη την Επαρχία Αμμοχώστου.

Μέσα από την πολύχρονη προσφορά των 26 χρόνων του ως Κοινοτάρχης Λιοπετρίου πρόλαβε να δείξει πως ήταν υπόδειγμα άριστου τίμιου ανθρώπου, φιλόπατρις, αγνός, πράος, αγαπητός και δραστήριος για το αγαπημένο του χωριό. Μέσα από τις συμμετοχές σου, ως βασικό Μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ως Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων, ως Μέλος του Πολεοδομικού Συμβουλίου, του Κεντρικού Σφαγείου, της Αναπτυξιακής και του Ερανεικού Συνδέσμου κέρδισες την αγάπη και την εκτίμηση όλων όσων σε γνώρισαν και σε φίλεψαν.

Φίλε Κυριάκο,

Είχα την τύχη να σε γνωρίσω αρχικά μέσα από το κοινό αγώνα για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην συνέχεια μέσα από τον κοινό αγώνα – όραμα για μία ποιοτική και βιώσιμη Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Η διορατικότητα, το όραμα σου για την ανάπτυξη της κοινότητας σου σε ώθησαν να πάρεις την μεγάλη απόφαση να συμπορευθείς με παραλιακούς, τουριστικούς Δήμους, διότι πραγματικά το πίστευες.

Οι αγώνες σου για την ανάπλαση του ποταμού πήραν σάρκα και οστά, δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσεις να χαρείς αυτό το μεγαλεπήβολο έργο το οποίο θα είναι η αρχή της τοποθέτησης της κοινότητας σου στον τουριστικό χάρτη και όχι μόνον. Την σφραγίδα σου, τη συμβολή σου στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και ανάπτυξης της κοινότητας Λιοπετριού δεν θα μπορέσει κανείς ποτέ να σβήσει. Θα παραμείνει αιωνίως στην μνήμη όλων.

Αγαπημένε και αξέχαστε φίλε Κυριάκο,

Έχοντας για πάντα στην ψυχή μας, αυτήν σου την αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, τις καλόγνωμες συμβουλές και παρατηρήσεις σου, τα σωστά παραδείγματα εντιμότητας και δυναμισμού σε αποχαιρετούμε φίλτατε συνεργάτη και αγαπημένε Κοινοτάρχη όχι μόνο του Λιοπετρίου αλλά όλης της Επαρχίας μας.

Σε αποχαιρετούμε και προσευχόμαστε στον Θεό να σε αναπαύσει κοντά του. Είμαστε σίγουροι πως ο Πανάγαθος Θεός θα σε κατατάξει μεταξύ των δικαίων και θα προσφέρει παρηγοριά, δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά σου.

Αιωνία ας είναι η μνήμη σου.”