Οργή για τις καθυστερήσεις στο έργο του Ποταμού Λιοπετριού – Ξεσπά ο κοινοτάρχης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το έργο σήμερα έχει σταματήσει αφού κανείς δεν εργάζεται στο εργοτάξιο

Screenshot 6 2 exclusive, Κοινοτάρχης Λιοπετριού, ποταμός, ΨΑΡΑΔΕΣ

Οι καθυστερήσεις στο έργο του Ποταμού Λιοπετριού δεν έχουν τελειωμό. Οργή και θυμό νιώθουν η κοινότητα Λιοπετριού, οι ψαράδες και οι υπεύθυνοι των εστιατορίων για την καθυστέρηση του μεγάλου έργου.

Το έργο άρχισε τον Οκτώβριο του 2020 και θα ολοκληρωνόταν τον Μάρτιο του 2023. Πρώτη παράταση δόθηκε για τον Νοέμβριο του 2023 και δεύτερη για τον Απρίλιο του 2024.

Το έργο σήμερα έχει σταματήσει αφού κανείς δεν εργάζεται στο εργοτάξιο.

Screenshot 2 3 exclusive, Κοινοτάρχης Λιοπετριού, ποταμός, ΨΑΡΑΔΕΣ

Ο Υπουργό Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος θα επιθεωρήσει το έργο από κοντά και θα συναντήσει τον κοινοτάρχη του Λιοπετριού κύριο Βάσω Μανώλη και του ψαράδες την Τρίτη στις 12 Δεκεμβρίου 2023 το μεσημέρι για να συζητήσουν τα προβλήματα.

Ο κοινοτάρχης του Λιοπετριού Βάσως Μανώλη ανέφερε στο Famagusta.News οτι το έργο σταμάτησε γιατί υπάρχουν προβλήματα με τον εργολάβο ενώ θα πρέπει να γίνει επαναπροκήρυξη προσφορών.

«Ο Υπουργός Γεωργίας και ο Υπουργός Εσωτερικών μαζί με τον εργολάβο και την Πολεοδομία θα πρέπει να βρουν τα προβλήματα που υπάρχουν και το έργο να τελειώσει».

Screenshot 3 2 exclusive, Κοινοτάρχης Λιοπετριού, ποταμός, ΨΑΡΑΔΕΣ

Ο κύριος Μανώλη επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες ενώ ανέφερε ότι το ένα εστιατόριο είναι 1μησι χρόνο κλειστό με τις δύο οικογένειες να χάνουν το εισόδημα τους.

Screenshot 4 3 exclusive, Κοινοτάρχης Λιοπετριού, ποταμός, ΨΑΡΑΔΕΣ

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες είναι ότι έφυγαν άρον άρον από τον ποταμό Λιοπετριού για να προχωρήσει το έργο. Άλλοι πήγαν στην Αγία Νάπα ενώ άλλοι στο Ξυλοφάγου. Οι ψαράδες έκαναν πολλά χρόνια υπομονή έβγαλαν έξω τις βάρκες τους μέχρι να τελειώσει το έργο. Όμως πλέον οι ψαράδες ξέσπασαν και θέλουν να κατέβουν σε διαμαρτυρία, να κλείσουν τους δρόμους γιατί δεν προχωρά το έργο».

Screenshot 5 1 exclusive, Κοινοτάρχης Λιοπετριού, ποταμός, ΨΑΡΑΔΕΣ

Ο κοινοτάρχης πρόσθεσε ότι ο ποταμός του Λιοπετριού είναι ένα στολίδι πλέον όμως ο χώρος είναι ένα ερήπειο αφού δεν υπάρχουν δρόμοι αλλά λακκούβες με τα αυτοκίνητα να μην μπορούν να διασχίζουν τον δρόμο.

Screenshot 7 2 exclusive, Κοινοτάρχης Λιοπετριού, ποταμός, ΨΑΡΑΔΕΣ

Ο κύριος Μανώλη ανέφερε ότι αυτή την φάση οι ψαράδες θα πρέπει να διευκολυνθούν θα πρέπει να γίνει μια υποδομή για να μπορούν να επιστρέψουν πίσω μέχρι να ξεκινήσει το έργο ξανά και να διορθωθεί ο δρόμος.

Screenshot 8 3 exclusive, Κοινοτάρχης Λιοπετριού, ποταμός, ΨΑΡΑΔΕΣ

Famagusta News

20231205 113557 exclusive, Κοινοτάρχης Λιοπετριού, ποταμός, ΨΑΡΑΔΕΣ