Ποταμός Λιοπετριού: Nέα παράταση για την ολοκλήρωση του έργου – Στην Βουλή την Τρίτη οι ψαράδες

Από αναβολή σε αναβολή η εκπλήρωση των έργων στον Ποταμό Λιοπετρίου

EXOFILO1 exclusive, Ποταμός Λιοπετρίου, ΨΑΡΑΔΕΣ

Νέα παράταση μέχρι τον Μάιο του 2024 δόθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στον εργολάβο της ανάπλασης του έργου του Ποταμού Λιοπετρίου.

Σήμερα οι εργασίες στο εργοτάξιο ξεκίνησαν με τον κοινοτάρχη Λιοπετρίου και τους ψαράδες να ελπίζουν στην ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου έργου τον Μάιο.

Δεν πείθουν τον κοινοτάρχη Λιοπετρίου και τους ψαράδες

Παρά την νέα παράταση ο κοινοτάρχης Λιοπετρίου εξέφρασε τις αμφιβολίες του κατά πόσο μέσα στους επόμενους μήνες ο εργολάβος θα προλάβει να ολοκληρώσει όλες τις εργασίες.

Ο κοινοτάρχης Λιοπετρίου Βάσος Μανώλη μιλώντας στο Famagusta News ανέφερε ότι «ελπίζουμε ότι το έργο θα τελειώσει σύντομα, είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο αφού χρειάζεται πολύ δουλειά».

Screenshot 2 12 exclusive, Ποταμός Λιοπετρίου, ΨΑΡΑΔΕΣ

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου είπε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθούμε ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας μαζί με τους επαγγελματίες ψαράδες για να συζητήσουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα σχέδια και την εκτέλεση του έργου.

«Οι ψαράδες ζητούν κάποιες αλλαγές όσο αφορά τις εξέδρες για την μεγαλύτερη διευκόλυνση τους».

Ο κοινοτάρχης επίσης ετοιμάζει επιστολή στη νέα Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, ζητώντας της να επισκεφτεί τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και να επιθεωρήσει το έργο από κοντά.

foto2 exclusive, Ποταμός Λιοπετρίου, ΨΑΡΑΔΕΣ

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, ο δρόμος για τον Ποταμό Λιοπετριού θα κλείσει για τους επόμενους τέσσερις μήνες αναφέροντας ότι οι επισκέπτες θα καλούνται να χρησιμοποιούν τον δρόμο με τις επικίνδυνες λακκούβες.

foto3 exclusive, Ποταμός Λιοπετρίου, ΨΑΡΑΔΕΣ

Ο κύριος Μανώλη τόνισε ότι «είναι ένας επικίνδυνος αγροτικός δρόμος οποίος κρύβει λακκούβες, χωρίς να υπάρχει φωτισμός. Πρέπει άμεσα να διορθωθεί για να μπορούν οι επισκέπτες να έχουν εύκολη πρόσβαση στον ποταμό Λιοπετριού».

foto4 exclusive, Ποταμός Λιοπετρίου, ΨΑΡΑΔΕΣ