Λύκειο Παραλιμνίου και Xenion βραβεύτηκαν στα Education Leaders Awards (BINTEO+EIKONEΣ)

Από δύο βραβεία απέσπασαν δύο σχολεία της επαρχίας Αμμοχώστου στα Cyprus Education Leaders Awards 2021

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Untitled 1 exclusive, Xenion Education, Εκπαίδευση, Λύκειο Παραλιμνίου

Με βραβεία για τις δράσεις τους έφυγαν από τα Cyprus Education Leaders Awards 2021 δύο σχολεία της επαρχίας Αμμοχώστου. Πρόκειται για το Λύκειο Παραλιμνίου και το ιδιωτικό σχολείο Xenion το οποίο απέσπασαν δύο βραβεία στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Boussias Communications την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, στο Lemon Park, στη Λευκωσία στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου.

Λύκειο Παραλιμνίου

Το Λύκειο Παραλιμνίου απέσπασε δύο βραβεία στην υποκατηγορία “Δεσμός με την Κοινωνία” στην κατηγορία “Υποδομές, Κουλτούρα, Εξωστρέφεια” και πιο συγκεκριμένα:

  • GOLD: Δράσεις Στήριξης και Ενδυνάμωσης των Προσφυγόπουλων του Δημοτικού της Κοφίνου από μαθητές/τριες του Λυκείου Παραλιμνίου. Μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος European Parliament Ambassador School Programme (EPAS) ανέπτυξαν δράσεις ενδυνάμωσης και στήριξης μαθητών/τριών με μεταναστευτική βιογραφία που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο της Κοφίνου: ψυχαγώγησαν τους/τις μικρούς/ές μαθητές/τριες με παιδικά τραγούδια, έφτιαξαν μαζί τους πανό με μηνύματα φιλίας στις μητρικές τους γλώσσες, ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες γνωριμίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αξίες της και δημιούργησαν τη γωνιά της Ευρώπης. Υπεύθυνη καθηγήτρια Δρ. Μαρία Μαγκλάρα
  • SILVER: Καινοτόμες Δράσεις για την Ανάπλαση και τη Βελτίωση σε Θέματα Προσβασιμότητας και Ασφάλειας της Περιοχής Περιμετρικά του Λυκείου Παραλιμνίου. Απονεμήθηκε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς της ομάδας PULCHRA του Λυκείου Παραλιμνίου, για την ερευνητική τους εργασία με θέμα: «Καινοτόμες δράσεις για την ανάπλαση και τη βελτίωση σε θέματα προσβασιμότητας και ασφάλειας της περιοχής περιμετρικά του Λυκείου Παραλιμνίου». Η εργασία αυτή έγινε σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο είναι εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος PULCHRA. Υπεύθυνη καθηγήτρια κ Θεώνη Λοΐζου

Xenion Education

Στην κατηγορία “Υποδομές, Κουλτούρα, Εξωστρέφεια” το Xenion Education απέσπασε δύο βραβεία σε δύο ξεχωριστές υποκατηγορίες:

  • BRONZE: Xenion Education – Xenion Institute – Celebrating Learning – The importance of rewarding students along their path of academic achievement (Υποκατηγορία “Επιβράβευση της Αριστείας”)
  • SILVER: Xenion Education – Redefining globalization in education; Learning while eliminating borders and connecting people. (Υποκατηγορία “Διεθνής Ακαδημαϊκή Συνεργασία”)

51546315927 da3c2cb369 c exclusive, Xenion Education, Εκπαίδευση, Λύκειο Παραλιμνίου 51547360248 4028d2cc66 c exclusive, Xenion Education, Εκπαίδευση, Λύκειο Παραλιμνίου 51547378463 0bed8d02a6 c exclusive, Xenion Education, Εκπαίδευση, Λύκειο Παραλιμνίου 51547389488 1b6f396a4f c exclusive, Xenion Education, Εκπαίδευση, Λύκειο Παραλιμνίου