Λύκειο Κοκκινοχωρίων: Δημιούργησαν ψεύτικο λογαριασμό καθηγήτριας και έστειλαν “καταγγελίες” για μετάδοση κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση - Καταγγελία στην Αστυνομία υπέβαλε η καθηγήτρια η οποία διερευνά υπόθεση πλαστοπροσωπίας

lykeio frenaros kokkinoxwriwn exclusive, Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα
Λύκειο Κοκκινοχωρίων, ©Famagusta.News

Μόνο αναστάτωση εν τέλει κατάφερε να προκαλέσει άγνωστο πρόσωπο ή πρόσωπα που δημιούργησαν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιώντας το όνομα καθηγήτριας Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης της επαρχίας Αμμοχώστου και συγκεκριμένα του Λυκείου Κοκκινοχωρίων και απέστειλαν καταγγελία προς τα μέσα ενημέρωσης και προς το Υπουργείο Παιδείας προειδοποιώντας για κίνδυνο μετάδοσης του νέο κορωνοϊού που θα προκληθεί από την επιστροφή μαθητών του σχολείου οι οποίοι βρίσκονται σε αποστολή στην Ιταλία.

Το μήνυμα στάληκε υπό τον τίτλο “Κινδυνεύουμε” και μάλιστα αναφερόταν σε πιθανή προσβολή και μετάδοση του νέου κορωνοϊού από τους μαθητές οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν την Παρασκευή.

Η καθηγήτρια σε επικοινωνία της εξέφρασε, δικαιολογημένα, την έκπληξή της και άμεσα υπέβαλε καταγγελία στο Τμήμα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο ήδη διερευνά υπόθεση πλαστοπροσωπίας.

Σε συνεχή επαφή το Υπουργείο Παιδείας 

Το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι είναι εις γνώση τους η αποστολή, όμως δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση κοντά στις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην πολύ μικρή πόλη Ταρκυνία, η οποία βρίσκεται 75, περίπου, χιλιόμετρα από την Ρώμη, και ήδη έχει διευθετηθεί επιστροφή των μαθητών, μεθαύριο Παρασκευή.

Ο υπεύθυνος καθηγητής της αποστολής με τη σειρά του μας ανέφερε ότι πρόκειται για ομάδα οκτώ μαθητών της δευτέρας Λυκείου οι οποίοι μετέβησαν στην Ιταλία για το πρόγραμμα ανταλλαγής σχολείων του Erasmus “Διαπολιτισμικότητα και Φωτογραφία”, μαζί τους βρίσκεται άλλη μία αποστολή από την Πολωνία. Ανέφερε, τέλος, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για μία πολύ μικρή πόλη και ότι οι μαθητές είναι περιορισμένοι ενώ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς, τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και με το Υπουργείο Παιδείας.

Famagusta.News / Sigma TV