Συνάντηση Δημάρχου Λύσης με Πρύτανη Πανεπιστημίου Κύπρου

Θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία της δανειστικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λύσης, καθώς επίσης και συνεργασία για ψηφιοποίηση στα πλαίσια ανάδειξης και διατήρησης της ιστορίας και του πολιτισμού της Λύσης, συζήτησαν την Τετάρτη ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, συζητήθηκε επίσης, η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου για το εγχείρημα του Δήμου Λύσης να καταγράψει και να μελετήσει με επιστημονική έρευνα όσα παραδοσιακά σπίτια διασώζονται στην κατεχόμενη Λύση.

Με προθυμία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Πρύτανης ανταποκρίθηκε στην παράκληση του Δημάρχου, όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου να έρθει αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια αυτή του Δήμου Λύσης. Εξέφρασε επίσης την ετοιμότητά του όπως οι Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου και το ανθρώπινο δυναμικό του, αξιοποιηθούν από τον Δήμο Λύσης όταν του ζητηθούν. Ο Δήμαρχος Λύσης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες, για την άμεση ανταπόκριση και συμφώνησαν να είναι σε τακτική επαφή.

Στην συνάντηση παρίσταντο η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κύπρου  Έλενα Διομήδη – Παρπούνα και η βιβλιοθηκονόμος  Αναστασία Ιωάννου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ