Με ένα γιατρό το ΓΝ Αμμοχώστου για νεφροπαθείς: «Ο κόσμος αργοπεθαίνει» (VID)

«Είμαστε 50 ασθενείς και έχουμε μόνο ένα γιατρό. Ο κόσμος εδώ αργοπεθαίνει»

CFA14462 90AD 4698 B110 9AE53D2E2926 exclusive

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε νεφροπαθής ασθενής στο νοσοκομείο Αμμοχώστου ο οποίος καταγγέλλει ότι έχουν τρομερό πρόβλημα αφού εδώ και τέσσερις μήνες δεν υπάρχουν γιατροί.

Όπως αναφέρει, υπάρχει μόνο ένας γιατρός ο οποίος πάει στο νοσοκομείο η ώρα 9 και φεύγει η ώρα 14:30 και οι ασθενείς μένουν εκτεθειμένοι.

«Εγώ αυτή τη στιγμή σου μιλάω από το κρεβάτι του πόνου. Εδώ και πέντε ώρες είμαι συνδεδεμένος στην αιμοκάθαρση. Εδώ και τέσσερις μήνες ο ΟΚΥπΥ ψάχνει να βρει ένα γιατρό».

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι νοσηλευτές ζήτησαν να φύγουν από το τμήμα και να μεταφερθούν αλλού διότι θα προκύψει κάποιο κακό συμβάν και θα μπλέξουν.

«Είμαστε 50 ασθενείς και έχουμε μόνο ένα γιατρό. Ο ΟΚΥπΥ να δώσει κίνητρα για να βρει γιατρό. Δεν γίνεται μόνο με ένα γιατρό κάποιοι ασθενείς δεν θα εξυπηρετηθούν. Ο κόσμος εδώ αργοπεθαίνει».

Η απάντηση του ΟΚΥπΥ

Κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι το ζήτημα δεν είναι καινούργιο αλλά διαχρονικό και είναι γνωστό ότι ένας νεφρολόγος υπάρχει στην Αμμόχωστο.

Πρόσθεσε ότι, έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες για να εξευρεθεί γιατρός χωρίς αυτό να γίνει κατορθωτό. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδιαφέρον για να εργοδοτηθεί στο ΓΝ Αμμοχώστου», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι, ο αριθμός των 50 ασθενών δεν είναι απαγορευτικός για ένα γιατρό διότι ένας ασθενής δεν κάνει αιμοκάθαρση κάθε μέρα αλλά μέρα παρά μέρα. «Ο οργανισμός προσπαθεί να βρει και δεύτερο γιατρό για να στελεχώσει το τμήμα»

Αυτή την στιγμή, είπε, αν ο συγκεκριμένος γιατρός απουσιάσει θα τον αναπληρώσει καλύπτεται εκτάκτως από γιατρό άλλων επαρχιών.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε μακάρι να υπήρχε διαθέσιμο γιατρός από Ελλάδα να τον φέρουμε αλλά είναι δυσκολοβρετη η ειδικότητα αυτή.

Κλείνοντας είπε ότι δεν μπορεί να πει ότι κινδυνεύουν οι ασθενείς και δεν μπορείς να επιτάξεις γιατρό.

Πηγή: Sigmalive