Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος: «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε αρχές οι οποίες είναι της αποκαλύψεως του Θεού»

Οι βλέψεις των Τούρκων είναι να πάρουν όλη την Κύπρο αλλά ευχόμαστε να μην το επιτρέψει ο Θεός, ανέφερε ο Μητροπολίτης Αμμοχώστου κ. Βασίλειος

Screenshot 4 5 exclusive, Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος

Οι βλέψεις των Τούρκων είναι να πάρουν όλη την Κύπρο αλλά ευχόμαστε να μην το επιτρέψει ο Θεός, ανέφερε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε ο Μητροπολίτης κ. Βασίλειος στην Μαρία Γιαχνάκη και στην εκπομπή «Σημεία και Άνθρωποι» μιλώντας για τα 50 χρόνια εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο τόνισε ότι «οι πληγές παραμένουν ανοιχτές διότι οι Τούρκοι προσπαθούν και το καταφέρνουν να ξύνουν τις πληγές αντί να τις επουλώνουν. Οι βλέψεις της Τουρκίας είναι η κατάληψη όλης της Κύπρου, εύχομαι να μην το επιτρέψει ο Θεός αλλά και όσοι ισχυρίζονται ότι είναι υπέρ των δικαίων της Κύπρου να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους».

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται από διεθνή λόμπι να φιμώσουν την εκκλησία.

Επίσης ανέφερε ότι «η εκκλησία έχει τους δικούς της κανόνες, τη δική της διδασκαλία, έχει μία ζωή 2.000 χρόνων. Δεν θα έλθω σήμερα, επειδή το θέλει ο τάδε, να αλλάξω την ηθική που αποκάλυψε ο Θεός, γιατί τότε καταργώ την ταυτότητά μου».

Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τις αρχές οι οποίες είναι καθαρά τις αποκαλύψεως του Θεού και να δεχθώ τον οποιοδήποτε έρχεται, αν θέλουν να διώξουν την εκκλησία ας την διώξουν, τόνισε.