Μητροπολίτης Βασίλειος για αρνητές κληρικούς: “Χάνουν την ιεροσύνη τους αν…” (ΒΙΝΤΕΟ)

"Αν πληροφορηθώ ότι κάποιος κληρικός παροτρύνει πιστούς να μην εμβολιάζονται και τελικά καταλήξουν, τότε αυτός ο κληρικός χάνει την ιεροσύνη του" - "Τα fake news και η σύγχυση που προκαλούν ορισμένοι κύκλοι της Εκκλησίας γύρω από το ζήτημα της πανδημίας"

175319725 4155669467822468 2894941306524347277 n exclusive, Εκκλησία, Μητροπολίτης Βασίλειος

Στην εκπομπή του Σίγμα “Μεσημέρι και Κάτι” φιλοξενήθηκε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος, ο οποίος μίλησε για τα fake news και τη σύγχυση που προκαλούν ορισμένοι κύκλοι της Εκκλησίας γύρω από το ζήτημα της πανδημίας.

Αρχικά μίλησε για τον καθαγιασμό των υδάτων ενόψει των Θεοφανίων, τονίζοντας ότι συμφώνησε με τον Δήμαρχο της Αγίας Νάπας να γίνει ο αγιασμός αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. «Μάλλον δεν θα το επιτρέψουν και γι’ αυτό δεν θα πάμε στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας». Συμπλήρωσε ότι θα διαφανεί τις επόμενες μέρες.

Ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είναι σε επαφή με την επιδημιολογική ομάδα και περιμένουν τις υποδείξεις τους.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι υπάρχει σύγχυση στα ζητήματα της πανδημίας. «Όλα τα fake news πρέπει να διαλευκανθούν γιατί προκαλούν αγωνία».

Συμπλήρωσε ότι η σύγχυση και τα fake news δεν προέρχονται μόνο από τους κύκλους της Εκκλησίας. «Οι επιστήμονες διαπληκτίζονται μεταξύ τους για τα εμβόλια», είπε. Επισήμανε ότι με τα εμβόλια που ανέπτυξε η επιστήμη έχει σωθεί εκατομμύρια κόσμος.

Τέλος, ανέφερε «αν πληροφορηθώ ότι κάποιος κληρικός παροτρύνει πιστούς να μην εμβολιάζονται και τελικά καταλήξουν, τότε αυτός ο κληρικός χάνει την ιεροσύνη του».

Πηγή: SigmaLive