Ν.Κέττηρος για Νοσοκομείο Αμμοχώστου: «Χάος από τεράστιες ελλείψεις και ταλαιπωρία κατοίκων»

«Οκτώ μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας και Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας δεν έχουν καμιά δικαιολογία για την τραγική κατάσταση των δημοσίων νοσηλευτηρίων»

nosokomeio ammoxostou 1 Coronavirus, exclusive, Νίκος Κέττηρος, Νοσοκομείο Αναφοράς

Σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ της Επαρχίας Αμμοχώστου Νίκος Κέττηρος, εκφράζει την αντίδραση του για το γεγονός του κλεισίματος του παθολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του:

Ως χώρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού. Ιδιαίτερες όμως δυσκολίες αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό. Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη, έχει κλείσει ο Παθολογικός του Θάλαμος και γίνονται προετοιμασίες για να δέχεται μόνο ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον covid 19, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο σε μεταγενέστερο στάδιο, να δέχεται μόνο περιστατικά κορονοϊού.

Αποτέλεσμα της αδιαφορίας και αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας καθώς και του ΟΚΥΠΥ, είναι να κλείσουν η Παιδιατρική και η Γυναικολογική Μονάδα όπως και ο Υπερβαρικός Θάλαμος. Οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθούς θαλάμου ακόμα και καθαρίστριες έχουν προκαλέσει χάος. Κανένα κίνητρο και καμία προσπάθεια για να κρατηθούν οι γιατροί στο νοσηλευτήριο.

Οι πολίτες της επαρχίας ταλαιπωρούνται αφάνταστα αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν για την κατάσταση στο Νοσοκομείο και ποια θα είναι η εξέλιξη του. Η κατάσταση αυτή προκαλεί ανησυχίες και στους λειτουργούς υγείας που στελεχώνουν το νοσηλευτήριο καθώς και όλους τους εργαζομένους εκεί. Βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας και η κυβέρνηση, όπως και το Υπουργείο Υγείας, δεν έχουν καμιά δικαιολογία για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσηλευτήρια.