Νέα παράταση στα έργα του Ποταμού Λιοπετριού – Ξεσπά ο Κοινοτάρχης

Από αναβολή σε αναβολή η εκπλήρωση των έργων στον Ποταμό Λιοπετρίου

Screenshot 6 2 770x480 1 exclusive, Ποταμός Λιοπετρίου

Από αναβολή σε αναβολή η εκπλήρωση των έργων στον Ποταμό Λιοπετρίου. Nέα παράταση δόθηκε μέχρι την 1η Ιουλίου στο έργο της αναδιαμόρφωσης του αλιευτικού καταφυγίου του ποταμού Λιοπετρίου.

Οι εργασίες στον χώρο που εκτιμήθηκαν στα €11 εκατομμύρια ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020 με στόχο η ολοκλήρωση και η παράδοση του έργου να γίνει τον Μάρτιο του 2023.

Παρά την νέα παράταση ο κοινοτάρχης Λιοπετρίου εξέφρασε τις αμφιβολίες του κατά πόσο μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί το έργο.Ο Κοινοτάρχης Λιοπετριού ανέφερε ότι «εγώ σαν κοινοτάρχης το αμφιβάλλω γιατί το έργο δεν τελειώνει 01/07 είναι μέχρι το 55% υλοποιήσιμο σημαίνει παραμένει το 45%, θέλει πολύ χρόνο, ούτε τέλος του χρόνου 2024 θα τελειώσει».

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολεοδομίας, παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις, που κρίθηκαν ως δικαιολογημένες. Ο εργολάβος αναμένεται τις επόμενες μέρες να ολοκληρώσει τον δρόμο που οδηγεί προς τον Ποταμό.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο προκαλούν επιπτώσεις στους 30 ψαράδες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή, αλλά και στους ιδιοκτήτες των δύο μεγάλων εστιατορίων οι οποίοι μετρούν μεγάλες απώλειες εισοδημάτων.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου επεσήμανε ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Ο κύριος Μανώλη πρόσθεσε ότι «Αν δούμε ότι το έργο δεν προχωρά θα πρέπει να ξεσηκωθεί το Λιοπέτρι. Με τον δήμο Αγίας Νάπας πρέπει να ξεσηκωθούν και τα πέντε χωριά του Δήμου Αγίας Νάπας και να ξεσηκωθούν να κόψουν τους δρόμους αν δεν τελειώσει το έργο.

Η ανάπλαση του ποταμού Λιοπετριού είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που αφορούν στον αλιευτικό τομέα της Κύπρου.