Νέες αποκαλύψεις για εκφοβισμό τρανς γυναίκας – «Χάραξαν το αυτοκίνητό της και θανάτωσαν το κατοικίδιο της»

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά υπόθεση χρόνιου εκφοβισμού και παρενόχλησης τρανς κοπέλας

Screenshot 2 11 exclusive, εκφοβισμός, ΤΑΕ Αμμοχώστου

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά υπόθεση χρόνιου εκφοβισμού και παρενόχλησης τρανς κοπέλας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Σύμφωνα με την ανάρτηση της Accept, η τρανς κοπέλα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους του χωριού της γιατί άτομα την ακολουθούν και την χλευάζουν. Χάραξαν το αυτοκίνητό της και θανάτωσαν το κατοικίδιο της.

Αυτούσια η ανάρτηση:

Μετά από δημόσια καταγγελία της Accept, το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά υπόθεση χρόνιου εκφοβισμού και παρενόχλησης τρανς κοπέλας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, η τρανς κοπέλα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους του χωριού της γιατί άτομα την ακολουθούν και την χλευάζουν. Χάραξαν το αυτοκίνητό της. Θανάτωσαν το κατοικίδιο της. Μπαίνουν στην αυλή του σπιτιού της και προκαλούν ζημιές. Γράφουν συνθήματα μίσους και απειλών στους τοίχους του σπιτιού της (όπως το πιο κάτω), κλπ.
Όπως ενημερώθηκε η οργάνωσή μας από τους δικηγόρους που παρευρέθηκαν στο ΤΑΕ, η κοπέλα αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή και ήδη ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των ενόχων.

Η οργάνωσή μας ζήτησε συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας με σκοπό την εξεύρεση λύσεων στην ανησυχητική αύξηση των επιθέσεων μίσους, που αποτελούν απλά φυσική συνέπεια της ανεξέλεγκτης και ατιμώρητης ρητορικής μίσους που παρατηρείται στο νησί μας.

Προτρέπουμε την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να μην φοβάται και να μην διστάζει να καταγγέλλει τυχόν επιθέσεις και παρενοχλήσεις, απαιτώντας την απαραίτητη σημασία, σεβασμό και προστασία από την Αστυνομία Κύπρου, στα πλαίσια των καθηκόντων της.