Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Απορρίπτει κατηγορηματικά τις καταγγελίες ο ΟΚΥπΥ

Απορρίπτει τις καταγγελίες ότι ζήτησαν από γιο αποθανούσας να μεταφέρει σπίτι του τη σορό επειδή το κλιματιστικό ήταν χαλασμένο

nosokomeioammoxostou 696x464 1 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Σε τοποθέτηση σχετικά με τις καταγγελίες οικογένειας για το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, σύμφωνα με τις οποίες ζήτησαν από γιο αποθανούσας να μεταφέρει τη σορό της μητέρας του στο σπίτι του και να ανάψει το κλιματιστικό σε χαμηλή θερμοκρασία, προχώρησε ο ΟΚΥπΥ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου, αναφέρει τα εξής:

«Επειδή συνεχίζουν τα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα, ο ΟΚΥπΥ, μετά από προκαταρκτική έρευνα, απορρίπτει κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται, αλλά από τη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι έγινε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας και στην Γενική Εισαγγελία, δεν θα προβεί σε περαιτέρω δήλωση».

Το ιστορικό της υπόθεσης:

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη οικογένεια για το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αφού ζήτησαν από γιο αποθανούσας να μεταφέρει τη σορό της μητέρας του στο σπίτι του και να ανάψει το κλιματιστικό σε χαμηλή θερμοκρασία.

Όπως ανέφερε στο Μεσημέρι και Κάτι ο δικηγόρος της οικογένειας, Χρύσανθος Λαζάρου η αποθανούσα εντοπίστηκε από τον γιο της αναίσθητη την πρώτη Φεβρουαρίου και κάλεσε το 112 χωρίς ανταπόκριση.

Στη συνέχεια τηλεφώνησε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για ασθενοφόρο, αντ’ αυτού τον παρέπεμψαν να καλέσει πάλι στο 112. Τελικά μετά από αρκετή προσπάθεια του έδωσαν άλλο αριθμό του Κέντρου Συντονισμού Ασθενοφόρων, με ασθενοφόρο να καταφθάνει εντός πέντε λεπτών. Ο νοσηλευτής  μετά από τις ενέργειες που έπρεπε να κάνει είπε στον γιό της συλλυπητήρια γιατί διαπιστώθηκε σε πρώτο βαθμό ο θάνατός της.

Όσον αφορά το δεύτερο παράπονο της οικογένειας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατά τη διάρκεια κατάθεσης στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας, κάλεσαν ένα από τα παιδιά της αποθανούσας στο νοσοκομείο και του ανέφεραν ότι λόγω του σωματικού όγκου της μητέρας του δεν χωρούσε στις συγκεκριμένες θυρίδες κατάψυξης και ότι το ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο τη δεδομένη στιγμή έχει πρόβλημα με το κλιματιστικό και δεν λειτουργεί.

Στη συνέχεια τον παρότρυνε η ίδια η λειτουργός να πάει στο νοσοκομείο να παραλάβει τη σορό της μητέρας του με το αυτοκίνητό του, δίνοντας του οδηγίες  να την μεταφέρει στο σπίτι του και να ανάψει το κλιματιστικό σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας: