Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Συνάντηση Υπουργού Υγείας με Δημάρχους και Κοινοτάρχες για αντιδράσεις

Υπομονή συστήνει το Υπουργείο Υγείας - Διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής και την Υποστελέχωση -

Στιγμιότυπο 2020 10 04 22.06.15 Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Συνάντηση με Δημάρχους και Κοινοτάρχες της ελεύθερης Αμμοχώστου θα έχει στις 11 το πρωί της Δευτέρας (5/10/2020) ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στον απόηχο των διαμαρτυριών των κατοίκων της περιοχής για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από 100, περίπου, πολίτες της περιοχής οι οποίοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορωνοϊό, σε συνδυασμό με την υποστελέχωσή του.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της περιοχής «φωνάζουν» ότι υποβιβάζονται σε πολίτες δεύτερης κατηγορίες, με το κλείσιμο εκ νέου της παιδιατρικής και γυναικολογικής κλινικής του δημόσιου νοσηλευτηρίου της επαρχίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι μάλιστα μάζεψαν υπογραφές ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία των κλινικών που έκλεισαν αλλά και ενίσχυση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τερματισμό της ταλαιπωρίας ασθενών που αναγκάζονται να επισκέπτονται νοσοκομεία άλλων επαρχιών.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και βουλευτές της επαρχίας, και άλλα στελέχη κομμάτων.

Απαντά στις «φωνές» των πολιτών το Υπουργείο Υγείας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα ο υπουργείο Υγείας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι υπάρχει πλήρης κατανόηση και σεβασμός στις ανησυχίες και τις αντιδράσεις τόσο του προσωπικού του Νοσοκομείου όσο και των πολιτών της Επαρχίας. Παρόλα αυτά, σημειώνει ότι μέχρι το πέρας της έκτακτης κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία, χρειάζεται να υπάρχει νοσοκομείο αναφοράς για τα περιστατικά κορωνοϊού.

«Πλέον, βρισκόμαστε ενώπιον μιας δεύτερης έξαρσης κρουσμάτων, γεγονός που προκαλεί και αύξηση των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας. Αναγνωρίζοντας την κόπωση και το δύσκολο έργο που καλείται για ακόμα μια φορά να διαχειριστεί το νοσοκομείο αναφοράς, σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, το Νοσοκομείο Αμμοχώστου στελεχώθηκε με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπρόσθετα, και με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προ δύο εβδομάδων, ήδη έχει δρομολογηθεί η αποπεράτωση των εργασιών στον 2ο και τον 3ο όροφο του Νοσοκομείου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Famagusta.News