Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Τί αναμένεται να αλλάξει σε περίπτωση εκκένωσης

Επαναφορά σχεδίου δράσης έκτακτης ανάγκης από Υπουργείο Υγείας - Τί θα αλλάξει για ασθενείς σε περίπτωση εκκένωσης του νοσηλευτηρίου

nosokomeio Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς

Στις 16 του περασμένου Μαρτίου εκκενώθηκε για πρώτη φορά το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ώστε οι θάλαμοι να μπορούν να εξυπηρετούν την νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό.

Η σημερινή κατακόρυφη αύξηση των νοσηλευομένων, ο αριθμός των οποίων σπάει κάθε ρεκόρ από τις 11 Μαρτίου και την έναρξη λειτουργίας του ως Νοσοκομείο Αναφοράς μέχρι σήμερα, έχει ως αντίκτυπο στη λειτουργία του νοσηλευτηρίου, καθώς σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού Υγείας, σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων και αναγκαιότητας νοσηλείας, θα εκκενωθούν οι 88 συνολικά κλίνες του Νοσοκομείου Αμμοχώστου για εξυπηρέτηση αποκλειστικά των ασθενών με κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου: 50 ασθενείς με κορωνοϊό

Τί αλλάζει σε περίπτωση εκκένωσης

Στις 17 του περασμένου Μαρτίου, παρά την εκκένωση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, συνέχισαν τη λειτουργία τους το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και η Μονάδα Αιμοκάθαρσης.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ανέφερε ότι για καθορισμένο διάστημα αναβλήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία, το Ακτινολογικό Τμήμα και το Τμήμα Φυσιοθεραπείας.

Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, το Νοσοκομειακό Εργαστήριο και το Φαρμακείο συνέχισαν κανονικά τη λειτουργία τους.

Οι ασθενείς που έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού και παραπέμπονται από το 1420 στο Ιατρείο Λοιμωδών Νοσημάτων στον υπόγειο χώρο του Γ.Ν. Αμμοχώστου για λήψη δείγματος, προσέρχονται στο εν λόγω ιατρείο από την μπάρα εισόδου που οδηγεί απευθείας στο υπόγειο (πριν από τις Πρώτες Βοήθειες).

Famagusta.News