Νοσοκομείο Αναφοράς : Αδρανοποιούνται κλίνες, διαμαρτύρονται οι νοσηλευτές

Φώνες νοσηλευτών λόγω απαθούς συμπεριφοράς του ΟΚΥπΥ στο θέμα στελέχωσης του Νοσοκομείου - Αυτούσια η επιστολή της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ

viber image 2020 11 17 08 48 39 exclusive, ΠΑΣΥΝΟ

Με επιστολή της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καλεί τους νοσηλευτές να μην αναλαμβάνουν περιστατικά πέραν της ενδεδειγμένης και ασφαλούς αναλογίας νοσηλευτών και κλινών, λόγω της απαθούς συμπεριφοράς της Διεύθυνσης του OKYπY στην ασφαλή στελέχωση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Διαβάστε αυτούσια την επιστόλη:

Θέμα: Αδρανοποίηση κλινών στον Παθολογικό και Χειρουργικό Θάλαμο Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αδρανοποιούνται κλίνες στο Παθολογικό και Χειρουργικό θάλαμο Covid – 19 του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ως πρώτο μέτρο, λόγω της απαθούς συμπεριφοράς της Διεύθυνσης του OKYπY στην ασφαλή στελέχωση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η στελέχωση στα συγκεκριμένα Τμήματα πρέπει να είναι 36 νοσηλευτές για 22 κλίνες ασθενών θετικών στον Covid-19.

Η αναλογία που πρέπει να εφαρμόζεται στα συγκεκριμένα Τμήματα πρέπει να είναι ένας νοσηλευτής ανά τρεις ασθενείς στην πρωινή βάρδια και ένας νοσηλευτής ανά τέσσερις ασθενείς κατά την απογευματινή και νυκτερινή βάρδια.

Η συντεχνία μας καλεί τα μέλη της όπως νοσηλεύουν μόνο 16 ασθενείς στον Παθολογικό Θάλαμο και 18 στο Χειρουργικό Θάλαμο Covid-19, ώστε οι ασθενείς να νοσηλεύονται σε ασφαλές περιβάλλον , πράγμα που δεν διασφαλίζεται με την υποστελέχωση.
Εκ των πραγμάτων αδρανοποιούνται 6 κλίνες στον Παθολογικό Θάλαμο και 4 κλίνες στον χειρουργικό Θάλαμο μέχρι να εφαρμοστεί η ενδεδειγμένη αναλογία στελέχωσης.
Η συντεχνία καλεί τα μέλη μας να τηρούν την οδηγία της συντεχνίας και να μην αναλαμβάνουν περιστατικά πέραν της ενδεδειγμένης και ασφαλούς αναλογίας νοσηλευτών και κλινών.

Εκ του Δ.Σ. ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.