Νοσοκομείο Αναφοράς: Ανησυχητική αύξηση ασθενών

Στους 33 ο αριθμός των νοσηλευομένων, εκ των οποίων τρεις στη ΜΑΦ ενώ μία ασθενής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

DSC 5705 scaled Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς

Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο από τον περασμένο Μάρτιο λειτουργεί αδιάκοπα ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου, Δρ Αμαλία Χατζηγιάννη μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται έχει φθάσει τους 33. Τρεις εξ αυτών, ανέφερε, νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ η κατάσταση μίας εκ των τριών ασθενών θεωρείται κρίσιμη.

Χθες, όπως ανέφερε η Επιστημονική Διευθύντρια, έγιναν οκτώ νέες εισαγωγές, τέσσερεις από τον οίκο ευγηρίας της Λεμεσού και άλλες τέσσερεις από παραπομπές.

Ερωτηθείσα για την πληρότητα κλινών ανέφερε ότι υπάρχει περιθώριο καθώς η εκκένωση θαλάμων γίνεται αναλόγως των αναγκών για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. Εξάλλου, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας, σε ενδεχόμενη αύξηση των ασθενών προβλέπεται η πλήρης εκκένωση του νοσηλευτηρίου, όπως και την περασμένη Άνοιξη όταν εκκενώθηκε πλήρως το Νοσοκομείο για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Ψάχνει για δεύτερο Νοσοκομείο Αναφοράς το Υπουργείο Υγείας

Πάντως το Υπουργείο Υγείας φαίνεται μετά τον εντοπισμό των 37 κρουσμάτων στο Σωκράτειο Μέλαθρο Ευγηρίας στη Λεμεσό, το Υπουργείο Υγείας φαίνεται να έχει εντείνει τις προσπάθειές του για εξεύρεση δεύτερου νοσηλευτηρίου από άλλη επαρχία, είτε από τον ΟΚΥπΥ, είτε από τον ιδιωτικό τομέα, το οποίο να οριστεί ως δεύτερο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Famagusta.News