Νοσοκομείο Αναφοράς: Νοσηλευτές της πρώτης γραμμής έμειναν χωρίς δουλειά (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωνάζουν οι νοσηλευτές για τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

nosokomeio ammoxostou 1 Νοσοκομείο Αναφοράς, ΠΑΣΥΝΟ

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών και των νοσηλευτών, οι οποίοι φωνάζουν για την υποστέλεχωση στα δημόσια νοσηλευτήρια εν καιρώ πανδημίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου ανέφερε ότι τέσσερις μήνες μετά τη συμφωνία με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, για άμεση πρόσληψη των νοσηλευτών και περιμένουν ακόμη να έρθουν καινούργιοι εργαζόμενοι.

Ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στα δημόσια νοσηλευτήρια και δεν υπάρχει σωστή στελέχωση μιας και υπάρχει μείωσε πέραν των 260 νοσηλευτών.

Όσον αφορά την υποστελέχωση ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, είπε ότι πολλοί νοσηλευτές φεύγουν από το νοσοκομείο και πάνε σε άλλες υπηρεσίες και τμήματα που ανοίγουν χωρίς να αναπληρώνονται.

Ωστόσο, σε απάντηση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟκΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, είπε ότι ο οργανισμός έχει τηρήσει τη συμφωνία που έχει κάνει με τις συντεχνίες των νοσηλευτών και έχει προχωρήσει στις προσλήψεις και σύντομα οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν την εργασία τους.

Ο κ. Χαριλάου υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος του Οκτώβρη θα γίνουν οι προσλήψεις των νοσηλευτών, ενώ κάποιοι έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο και είναι έτοιμοι να μπουν στα νοσηλευτήρια.

Οι νοσηλευτές καταγγέλλουν υποστέλεχωση στο Νοσοκομείο Αναφοράς με τον ΟΚΥπΥ να αναφέρει ότι έχει στελεχωθεί με επιπρόσθετο νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, ανέφερε ότι τα πράγματα δουλεύουν ρολόι τα πράγμα στο Νοσοκομείο Αναφοράς οφείλεται στους οι οποίοι με αυταπάρνηση δουλεύουν νυχθημερόν για να βγάλουν πέρα το δύσκολο τους έργο χωρίς καμία βοήθεια μέχρι στιγμής από τον ΟΚΥπΥ.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε έχουν τεθεί αιτήματα για στελέχωση του Νοσοκομείου Αναφοράς και στελεχώθηκε με νοσηλευτές από τη Λάρνακα, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να έρθει και άλλο προσωπικό.

Παρόλα αυτά, ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι είναι αγανακτισμένοι οι νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αναφοράς καθώς δουλεύουν υπερωρίες και εκείνα που έπρεπε να κάνουν εδώ και τέσσερις μήνες δεν έγιναν από τον ΟΚΥπΥ.

Εν τέλει, έγιναν καταγγελίες από τρεις νοσηλευτές που προσλήφθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς εν καιρώ πανδημίας και τώρα έχουν μείνει χωρίς δουλειά και δεν συμπεριλήφθηκαν στις νέες προσλήψεις.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι ο λόγος που δεν συμπεριλήφθηκαν είναι ότι κάποιοι νοσηλευτές είχαν περισσότερα μόρια και εμπειρία.

Πηγή: Αντ1