Νοσοκομείο Αναφοράς: Οι λόγοι που μειώθηκαν οι νοσηλευόμενοι – 27 ετών ο νεότερος (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τι ανέφερε η Επιστημονική Διευθύντρια του νοσηλευτηρίου, Αμαλία Χατζηγιάννη για την βελτίωση της κατάστασης στο Νοσοκομείο Αναφοράς

f6fsb 2x h8 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς

Πήραν ανάσα  τις τελευταίες ημέρες τα δημόσια νοσηλευτήρια, με τους αριθμούς των νοσηλευόμενων από Covid-19 να μειώνονται.

Μιλώντας στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ, η επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αναφοράς, Αμαλία Χατζηγιάννη, ανέφερε πως «από ότι φαίνεται η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται. Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 20 ασθενείς , εκ των οποίων οι πέντε στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών κυμαίνεται στα 64 έτη».

Ο γηραιότερος ασθενής που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι 92 ετών ενώ ο νεότερος είναι 27 ετών, σύμφωνα με τη δρ. Χατζηγιάννη.

Όσον αφορά την κλινική εικόνα των ασθενών η δρ. Χατζηγιάννη είπε πως οι περισσότεροι παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. «Η κλινική εικόνα περίπου είναι η ίδια με το πρώτο κύμα».

Σε ερώτηση για το που μπορεί να οφείλεται η μείωση των νοσηλευόμενων, η επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αναφοράς ανέφερε πως, «οφείλεται κυρίως στις αυξημένες δειγματοληπτικές εξετάσεις, η έγκαιρη διάγνωση των θετικών ασθενών και οι εμβολιασμοί που έγιναν το τελευταίο διάστημα φαίνεται να είναι οι παράγοντες που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα. Όλα αυτά δεν θα ίσχυαν φυσικά εάν δεν υπήρχε η τήρηση των μέτρων από τους πολίτες».

Παράλληλα ανέφερε πως, δεν αποκλείεται ένα τρίτο κύμα της πανδημίας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε .Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας».