Ολοκληρώθηκε στην επ. Αμμοχώστου το 34ο East Safari Rally (BINTEO+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη του εναρκτήριου αγώνα ράλι, ο οποίος έγινε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου. Το αποτέλεσμα του 34oυ East SafarI Rally έμελλε να κριθεί μετά το τέλος του αγώνα, γεγονός που επισκίασε τις μάχες που έγιναν στις ειδικές.

Δείτε εδώ τη γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, οι Petrolina ENI Racing Team Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου (Citroen DS3 R5) ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα με πλεονέκτημα 21 δευτερολέπτων από το δεύτερο πλήρωμα της Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου (Skoda Fabia R5). Οι τελευταίοι, αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα κέρδισαν την εναρκτήρια διαδρομή της μέρας (Χαλοσπιτιά), μειώνοντας κατά δυο δευτερόλεπτα την διαφορά.

Στην επόμενη ειδική, την Ammunition, οι Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου είχαν σκασμένο ελαστικό και σπινάρισμα με αποτέλεσμα η διαφορά από τους διώκτες τους να μειωθεί στα έξι δευτερόλεπτα. Παρά την ατυχία τους κέρδισαν την ειδική Αγία Βαρβάρα-Δασάκι ανεβάζοντας τη διαφορά στα 10 δευτερόλεπτα, παρά το γεγονός ότι για άγνωστο λόγο βρέθηκε πολιτικό αυτοκίνητο μπροστά τους.

IMG 4237 East Safari Rally

Αυτή η εξέλιξη δεν πτόησε τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου οι οποίοι στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κερδίζοντας τις τρείς τελευταίες (Χαλοσπιτιά, Ammunition, Αγία Βαρβάρα-Δασάκι). Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπερκαλύψουν την εις βάρος τους διαφορά και να βρεθούν πρώτοι με διαφορά 0.6 δέκατων του δευτερολέπτου. Από κει και πέρα τα πράγματα πήραν εντελώς διαφορετική τροπή.

IMG 4161 East Safari Rally

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας ζήτησε όπως επανεξεταστούν οι χρόνοι της πρώτης και της δεύτερης μέρας και οι αγωνοδίκες μετά και την παρέλευση αρκετής ώρας αποφάσισαν μετά την επανεξέταση ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν υπερ των Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου, με τη διαφορά να είναι 0.3 δέκατα . Έτσι το πλήρωμα του Citroen DS3 R5 ξεκίνησε με νίκη το φετινό πρωτάθλημα, η οποία είναι η πρώτη τους στο East Safari Rally. Επίσης αυτή ήταν η μικρότερη διαφορά τερματισμού μεταξύ δυο πληρωμάτων στην ιστορία των Κυπριακών αγώνων ράλι.

IMG 4000 East Safari Rally

Τρίτοι γενικής ολοκλήρωσαν οι Πέτρος Πανελή-Κύπρος Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) οι οποίοι έδωσαν μεγάλες μάχες για το βάθρο μαζί με τους Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9) και Κώστα Ζήνωνος-Φάνο Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO9). Η μέρα ξεκίνησε με δράμα για τους Πανελή-Χριστοδούλου καθώς στο πρώτο πέρασμα από την ειδική Χαλοσπιτιά είχαν έξοδο με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα.

DSC 7045 East Safari Rally

Η τριπλή μάχη συνεχίστηκε και στις επόμενες ειδικές μέχρι που η ατυχία κτύπησε τους Ζήνωνος- Χριστοφή, καθώς στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική Ammunition είχαν έξοδο με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.

IMG 3703 East Safari Rally

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου συνέχισαν να πιέζουν τους Πανελή- Χριστοδούλου περνώντας εν τέλει μπροστά τους. Η τελευταία ειδική (Αγία Βαρβάρα-Δασάκι) ήταν αυτή που έκρινε την τρίτη θέση υπερ των Πανελή- Χριστοδούλου, οι οποίοι την κέρδισαν και κατάφεραν να τερματίσουν μπροστά από τους Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου κατά μόλις δυο δευτερόλεπτα.

IMG 3281 1 East Safari Rally

Ανεβασμένοι σε αυτό τον αγώνα ήταν οι Παναγιώτης Γιάγκου-Παναγιώτης Κυριάκου με το Hyundai i20 R5. Κατάφεραν μετά από σταθερή οδήγηση κατάφεραν να τερματίσουν πέμπτοι γενικής, αποτέλεσμα το οποίο είναι το καλύτερο τους μέχρι στιγμής με συγκεκριμένο αγωνιστικό.

IMG 3675 East Safari Rally

Χωρίς να πάρουν περιττά ρίσκα οι Σταύρος Αντωνίου-Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO10) τερμάτισαν στην έκτη θέση, ενώ στην έβδομη θέση ολοκλήρωσαν οι Γιώργος Παφίτης-Ανδρέας Τσιάκκας (Mitsubishi Lancer EVO9), με το αποτέλεσμα να τους αφήνει πέρα για πέρα ικανοποιημένους.

DSC 6285 East Safari Rally

Οι Χρίστος Λιμνιώτης-Μιχάλης Σοφοκλέους (Mitsubishi Lancer EVO9) παρά τα λάθη που έκαναν κατά τη διάρκεια του αγώνα, εντούτοις κατάφεραν να ολοκληρώσουν στην όγδοη θέση. Οι Γιώργος Νέστωρος-Γιάννος Καλλής (Mitsubishi Lancer EVO6) κατάφεραν να τερματίσουν ένατοι αν και τους ταλαιπωρούσε μηχανικό πρόβλημα από το πρωί της Κυριακής. Πέραν από την ένατη θέση το πλήρωμα κέρδισε και την κατηγορία RCS 2 έχοντας μάλιστα μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους Στέφανο και Δημήτρη Στεφάνου (Mitsubishi Lancer EVO6) οι οποίοι επίσης ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα.

DSC 6920 East Safari Rally

Οι Μιχάλης Ποσείδιας-Κυριάκος Δαμιανού μετά την έξοδο που είχαν το Σάββατο η οποία τους στοίχισε σε χρόνο, κατάφεραν την Κυριακή να κινηθούν καλύτερα και να ανεβάσουν το (Mitsubishi Lancer EVO10) στην δέκατη θέση. Οι Petrolina ENI Racing Team Γιάγκος Γιάγκου-Θεόδωρος Ευαγγέλου με Subaru Impreza τερμάτισαν ενδέκατοι γενικής.

Leo-Zoli είναι οι μεγάλοι νικητές στη δικήνητη κατηγορία. Από την πρώτη μέρα απέκτησαν μεγάλο προβάδισμα και την Κυριακή κινήθηκαν συντηρητικά χωρίς να πάρουν ρίσκα τα οποία θα τους έβαζαν σε περιπέτειες, ανεβάζοντας το Suzuki Swift πρώτο στη ράμπα του τερματισμού. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Τελεβάντος-Τάκης Σταύρου με Ford Fiesta.

IMG 4251 East Safari Rally

Τέλος στην κατηγορία RC3 οι Χρίστος και Ιορδάνης Ιορδάνους με Peugeot 206 είναι το πλήρωμα που πήρε τη νίκη. Οι επανεκκινήσαντες τη δεύτερη μέρα Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic) ολοκλήρωσαν στη δεύτερη θέση.

IMG 3751 East Safari Rally

Γλυκόπικρη γεύση μας άφησε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Από τις 40 συμμετοχές αρκετοί επέλεξαν να μην ξεκινήσουν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Οι μάχες στις ειδικές, ιδιαίτερα για τις θέσεις του βάθρου ήταν συγκλονιστικές και παρακολουθήσαμε οδήγηση στο όριο, ειδικά από τους Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου και Γαλαταριώτη-Ιωάννου.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι είναι το Tour Of Cyprus το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 30-31 Μαρτίου με διοργανωτή τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου.

Πηγή: SMRacingNews.com / Στάθης Ευσταθίου
Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Κούλλης Κυριάκου