Ομαδικός βιασμός στην Αγία Νάπα: Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους Ισραηλινούς η 20χρονη

Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών

Screenshot 5 11 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, ομαδικός βιασμός

Συνεχίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 20χρονης βρετανίδας τουρίστριας από πέντε Ισραηλινούς στις 3 Σεπτεμβρίου σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Η DailyMail αναφέρει στο δημοσίευμα της ότι η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών καθώς και ότι η 20χρονη Βρετανίδα συνοδευόμενη από αστυνομικούς παρουσιάστηκε ως μάρτυρας για να δώσει δικά της στοιχεία σε σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η 20χρονη «ήταν εξαιρετικά γενναία. Μπήκε στην αίθουσα με το κεφάλι ψηλά».

Η μαρτυρία και η αντεξέταση της 20χρονης αναμένεται να διαρκέσει για αρκετές ημέρες. Κατά τη διάρκεια της δικασίμου, ο δικαστής διαβεβαίωσε ότι θα δώσει στην Βρετανίδα όσο χρόνο χρειαστεί για τη μαρτυρία της.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που θύμα και φερόμενοι θύτες βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο από τότε που τους είδε σε αναγνωριστική παράταξη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Screenshot 6 11 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, ομαδικός βιασμός

Οι κατηγορούμενοι έρχονται αντιμέτωποι με πέντε κατηγορίες που αφορούν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση δια διείσδυσης, συνουσία δια της βίας, εξαναγκασμό σε διάπραξη συνουσίας ή άλλων πράξεων σεξουαλικού χαρακτήρα, άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, σεξουαλική παρενόχληση και απαγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι το κακουργιοδικείο Αμμοχώστου με ενδιάμεση απόφαση του στα πλαίσια δίκης εντός δίκης για τον ομαδικό βιασμό 20χρονης στην Αγία Νάπα, η οποία διεξάχθηκε μετά από αίτημα του Δικηγόρου υπεράσπισης των κατηγορουμένων 4 και 5, απέρριψε την κατάθεση του DNA ως ληφθήσα κατά παράβαση του Άρθρου 15 του Συντάγματος και 8 της ΕΣΔΑ αφού λήφθηκαν κατόπιν ελλιπούς ενημέρωσης των κατηγορουμένων.

Βρετανικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας την απόφαση σημειώνουν ότι η απόφαση για απόρριψη του DNA θα επηρεάσει την εξέλιξη της δίκης, καθώς το δικαστήριο θα στηριχθεί σε μαρτυρίες, μεταξύ των οποίων και του φερόμενου θύματος.

Σύμφωνα με τη DailyMail, πριν το δικαστήριο, είχε γίνει γνωστό ότι υπαλλήλοι του ξενοδοχείου είχαν δει τι ακολούθησε της φερόμενης επίθεσης και πώς η 20χρονη κατάφερε να ξεφύγει από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου του ξενοδοχείου.