Παγκόσμια διάκριση σε μαθητή του Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων

Ο Ανδρέας Καφούρης απέσπασε 2ο Βραβείο Φωτογραφίας σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό του προγράμματος "Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον"

Στιγμιότυπο 2019 06 07 16.07.32 Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων, μαθητηΣ

Δεύτερο Βραβείο Φωτογραφίας σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό του προγράμματος “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον” απέσπασε πρόσφατα μαθητής 13 χρόνων του Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων “Πάνος Ιωάννου”.

Ο μαθητής Ανδρέας Καφούρης και ο καθηγητής του Θεράπων Θεράποντος απέσπασαν συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον 2019” (Young Reporters for the Environment – YRE 2019) στην κατηγορία “Φωτογραφία” 11-14 ετών.

Κατάφεραν να αποσπάσουν το δεύτερο βραβείο και αποτελούν τη μοναδική βράβευση για τη χώρα μας.

Τις αξιολογήσεις έκανε εντεκαμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, φωτογράφους, μέλη της UNESCO και Περιβαλλοντολόγους από όλο τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός στην Κύπρο διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τη CYMEPA.

Αγκαλιασμένοι στη ζωή, αγκαλιασμένοι και στον θάνατο

Ο μαθητής Ανδρέας Καφούρης κατάφερε να διακριθεί στον διαγωνισμό με τη φωτογραφία του με τίτλο “Αγκαλιασμένοι στη ζωή, αγκαλιασμένοι και στον θάνατο” στην οποία αποτυπώνονται τα δύο άψυχα σώματα δύο χαμαιλεόντων να είναι αγκαλιασμένα.

Όπως εξηγεί ο μαθητής στο έργο του “Οι χαμαιλέοντες είναι ζώα με ξεχωριστές ικανότητες. Ανήκουν στην ομοταξία των ερπετών, αλλά σε αντίθεση με τα άλλα ερπετά, έχουν μια ξεχωριστή ικανότητα. Μπορούν να αλλάξουν το χρώμα του σώματός τους και να το κάνουν ίδιο με το περιβάλλον που βρίσκονται. Αυτός είναι ένας τρόπος άμυνάς τους. Απειλούνται από την καταστροφή των ενδιαιτημάτων τους, από τα κινούμενα οχήματα που προκαλούν μεγάλη θνησιμότητα στους δρόμους, αλλά και το παραεμπόριο, αφού οι χαμαιλέοντες προτιμώνται ως εξωτικά κατοικίδια. Θύματα των αυτοκινήτων ήταν και οι πιο πάνω χαμαιλέοντες. Η ξεχωριστή ικανότητά του να προσαρμόζεται στο περιβάλλον του, μάλλον λειτούργησε αρνητικά σε αυτή την περίπτωση.” 

Famagusta.News