ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: 29χρονη που νοσηλεύτηκε στην εντατική με κορωνοϊό προειδοποιεί «Ακόμα παλεύω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκλειστικές δηλώσεις γυναίκας που νοσηλεύεται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και νοσηλευτή θαλάμου COVID-19

0 02 0b 1cc0737597bfb981b0894ad875c9741f0910562a5616f47b89076d2521486347 1c6da1ec4002ae Coronavirus, exclusive, ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

Συγκλονίζουν τα λόγια ασθενών που νόσησαν με κορωνοϊό αλλά και νοσηλευτών της πρώτης γραμμής οι οποίοι μίλησαν αποκλειστικά στην κάμερα του Σίγμα για την εμπειρία τους με την πανδημία. 

Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια ασθενούς μόλις 29 χρόνων η οποία νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά και τα λόγια 70χρονης η οποία νοσηλεύεται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Αναφοράς.
Ποιο το μήνυμα που στέλνουν προς όλους εμάς στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Χριστόδουλου Μεταξά.

 

Οκτώ ακριβώς μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τις 11 του περασμένου Μαρτίου και από την έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου Αναφοράς. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, εξακολουθούν να βρίσκονται στο μέτωπο της πανδημίας, παρά την κόπωση, και περιγράφουν στην κάμερα του Σίγμα το πώς βιώνουν τη μάχη με τον αόρατο εχθρό.

 

Screenshot 2020 11 11 214537 Coronavirus, exclusive, ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ – Νοσηλευτής Νοσοκομείου Αναφοράς

Το κύριο μας συναίσθημα, εμάς των νοσηλευτών, των γιατρών και όλο το παραϊατρικό προσωπικό είναι η θλίψη, και θλίψη γιατί βλέποντας ασθενείς με καλή κλινική εικόνα να καταλήγουν στη ΜΑΦ ή στην εντατική διασωληνωμένοι.
Δεν θέλουμε να είναι η αιτία να εξασθενίσει τον ασθενή αυτός ο ιος και ποσο μάλλον να πεθάνει ένας συνάνθρωπός μας που τουντον ιό.

Συγκλονίζουν τα λόγια ασθενούς 70 χρόνων από την επαρχία Πάφου η οποία νοσηλεύεται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Αναφοράς και μιλώντας στο Σίγμα στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα προς όλους εμάς.

Ελένη Πολυβίου – Ασθενής με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Έκαμεν μου το covid και έδειξεν ότι ήμουν θετική και έφεραν με στο Παραλίμνι. Επήραν με πάνω στην εντατική, υπέροχοι όλοι οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι νοσοκόμες επεριποιηθήκαν με είμαι μια χαρά τωρά. Το μήνυμα που στέλνω στον κόσμο είναι να προσέχουν, ειδικά οι νέοι, διότι οι νέοι λέουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, είναι μια γρίπη απλή, να προσέχουν τους παπούδες τις γιαγιάδες και να είμαστε όλοι προσεκτικοί.

Αποκλειστικά στην κάμερα του Σίγμα μίλησε και Βρετανίδα κάτοικος Παραλιμνίου, η οποία αν και μόλις 29 χρόνων, νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

εγγλεζα Coronavirus, exclusive, ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

KRISTIN FERGUSON – Πρώην ασθενής με κορωνοϊό

Είμαι 29 χρόνων, δεν είμαι ηλικιωμένη και δεν έχω υποκείμενα νοσήματα. Ήμουν πολύ άρρωστη. Μπήκα στη ΜΕΘ μετά από τρεις μέρες που βρισκόμουν στον θάλαμο COVID-19 όπου νοσηλεύτηκα για δέκα μέρες. Ακόμη και τώρα εξακολουθώ να παλεύω (με τον κορωνοϊό). Είναι ένας θανατηφόρος ιός. Επειδή ζούμε μαζί του, δε σημαίνει πως δεν είναι αληθινός. Είναι πολύ αληθινός και επηρεάζει πολλούς ανθρώπους.

I am 29 years old, you know, I am not elderly, I don’t have any underline conditions. I was very sick, I’ ve got taken to ICU, about 3 days after been in covid room and I ‘ve stayed there for about 10 days. And even now I am still struggling. This is a deadly virus. It isn’t because we are living with it it doesn’t mean that is not real. It is very real. And it affects a lot of people.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ στο Νοσοκομείο Αναφοράς, η κάμερα του Σίγμα κατέγραψε την στιγμή της διακομιδής άλλης μίας ασθενούς στο νοσηλευτήριο.

Πηγή: Famagusta.news / Sigmalive