ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο “Ανατολία 1922-2022” (ΦΩΤΟ)

Η καλλιτεχνική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρωμηοσύνη με συνδιοργανωτή τον Δήμο Παραλιμνίου ανεβάζει μεγάλο αφιέρωμα με ευκαιρία της επέτειο τον 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922

1 14 exclusive

Η καλλιτεχνική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ με συνδιοργανωτή τον Δήμο Παραλιμνίου ανεβάζει μεγάλο αφιέρωμα με ευκαιρία της επέτειο τον 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο ΞΕΝΙΟΝ στο Παραλίμνι στις 19.30.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ μετά από μια διετή σχεδόν απουσία από τα μεγάλα πολιτιστικά δρώμενα λόγω της πανδημίας, επιστρέφει με μεγάλο αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή υπό τον τίτλο: ΑΝΑΤΟΛΙΑ 1922-2022.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ζωντανές αφηγήσεις, ζωντανή μουσική από ορχήστρα, χορωδία και σολίστες, φωτιστικά εφέ, δρώμενα και οπτικοακουστικές προβολές. Θεματικά επιχειρείται ένα ζωηρό και ζωντανό ταξίδι στην ιστορία της Μικράς Ασίας, στο χρονικό της καταστροφής και της μετέπειτα πορείας των μικρασιατών προσφύγων, της παρουσίας, της δράσης και προσφοράς τους στον ελληνισμό.

Μουσικές, κείμενα, εικόνες, ήχοι και στίχοι και γενικά λόγος πολύς γύρω από την ιδιαιτερότητα και τη σπουδαιότητα της γεωγραφικής περιοχής της ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ θα πλημμυρίσουν το Αμφιθέατρο Ξένιον στο Παραλίμνι, προσπαθώντας να καταστήσουν τους θεατές όσο το δυνατό μετόχους του μεγαλείου αλλά και της οδύνης της ιστορίας της.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες παραστάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και μεγάλα αφιερώματα όπως στον ήρωα Τάσο Μάρκο «Τάσος Μάρκου-Άνθρωπος, Ήρωας, Θρύλος» (υπό την αιγίδα Υπουργών Άμυνας – Μάρτιος 2015, Νοέμβριος 2019 – και Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας -Ιούνιος 2015) και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης «Εις την Πόλιν» (υπό την αιγίδα των Υπουργών Άμυνας Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας – Μάιος 2017), ευελπιστεί να ζωντανέψει σκηνικά ακόμα ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας με το μοναδικό τρόπο και το ύφος της καλλιτεχνικής ομάδας της ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ και να αγγίξει ευαίσθητες ιστορικές χορδές της ρωμαίικης ψυχής και καταγωγής μας.

Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης (ΚΕΠΑ) «Άγιος Χριστόφορος» στο Παραλίμνι για ενίσχυση της ανέγερσης του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας (Κ.Α.Φ.) για ασθενείς τελικού σταδίου.
1 13 exclusive