Τοπικα

Παραλίμνι: Πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο αγωνιστών ΕΟΚΑ 55-59 (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη το Μνημόσυνο των Αγωνιστών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 που διοργάνωσε η Ένωση Αγωνιστών Παραλιμνίου ΕΟΚΑ 1955-59 σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου.

Το Μνημόσυνο τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Ακολούθως τελέστηκε Τρισάγιο στο Μνημείο Ηρώων ΕΟΚΑ 1955-59 και κατάθεση στεφάνων. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγωνιστών Παραλιμνίου ΕΟΚΑ 1955-59 κ. Σπύρος Τσούκκας, ο κ. Δημοσθένης Κατσούρης εκ μέρους του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Κόσιης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, εκ μέρους της Προέδρου του ΔΗΣΥ ο κ. Γιώργος Νικολέττος, εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ ο Βουλευτής Αμμοχώστου κ. Λίνος Παπαγιάννης, εκ μέρους του Προέδρου της ΕΔΕΚ η κα Χριστίνα Στέκα, ο Κοινοτάρχης Αχερίτου κ. Μιχάλης Καούνας, ο Διοικητής της 7ης Μηχανικόνητης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Μανώλης Μανώλη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, Αστυνόμος Α’, Γιώργος Οικονόμου, ο Υποπυραγός Χρίστος Κωνσταντινόδης εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας, ο κ. Ανδρέας Μαϊμαρίδης εκ μέρους του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ 1955-59, εκ μέρους της Σχολικής Εφορείας και των Δημόσιων Εκπαιδευτηρίων Παραλιμνίου ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Παραλιμνίου κ. Σολωμός Κωνσταντίνου, η Διευθύντρια του Xenion Education κα Κατελίτσα Ζουβάνη-Φυλακτού και εκ μέρους της ΣΕΚ ο κ. Δημήτρης Μαούρης.

Παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, οι βουλευτές Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου και κ. Ζαχαρίας Κουλίας, ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Χρίστος Πελεκάνος, Διευθυντές Δημόσιων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, εκπρόσωποι Συντεχνιών και Σωματείων και εκπρόσωποι και μέλη των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59.

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Νεαρός έκλεβε τσάντες από παραλίες – Χειροπέδες από την Αστυνομία

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 18 και 17 ετών, προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης…

27 Ιουλίου, 2024

Διεκδίκησε μία από τις 10 υποτροφίες και σπούδασε στο InterNapa College

Το InterNapa College προσφέρει για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με το Famagusta.News 10 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ…

26 Ιουλίου, 2024

Παραλίμνι: Πανηγύρι και Εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα

Πανηγύρι και Εσπερινός θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο Παραλίμνι την Παρασκευή 26/7…

26 Ιουλίου, 2024

Αυγόρου: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το 10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πανέτοιμοι είναι οι εθελοντές για το 10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο…

26 Ιουλίου, 2024

Δήμος Αγίας Νάπας: Δέχεται δηλώσεις για το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ

Ο Δήμος Αγίας Νάπας δέχεται δηλώσεις ενδιαφέροντος με σκοπό την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του 40ου…

26 Ιουλίου, 2024

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας για λόγους ασφαλείας

Το Αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, στη σκιά του σαμποτάζ που «παρέλυσε»…

26 Ιουλίου, 2024