Τοπικα

Παραλίμνι: Την Κυριακή το δέκατο μνημόσυνο του Παναγιώτη Σωφρονίου

Συμπληρώνονται φέτος δέκα χρόνια από την ημέρα που ο Παναγιώτης Σωφρονίου έφυγε απροσδόκητα από κοντά μας.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το δέκατο μνημόσυνο του Παναγιώτη Σωφρονίου στον Ιερό Ναό  Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι και εν συνεχεία τα τελεστεί τρισάγιο στο Κοιμητήριο.

Με αφορμή το μνημόσυνο του 24χρονου τότε φοιτητή η οικογένεια δημοσιεύει στιγμές της παρουσίασης του βιβλίου του «ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ» που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2023 σε μια σεμνή εκδήλωση στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα Αγίας Νάπας.

Αυτούσια η ανάρτηση της οικογένειας

Ήταν εξαιρετική τιμή για την οικογένειά μας και «βάλσαμο ψυχής» η εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοπορία Αθήνας και η Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού, στη μνήμη του αδερφού μου Παναγιώτη Σωφρονίου με την παρουσίαση του βιβλίου του «ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ», την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, στο Μουσείο Θάλασσα στην Αγία Νάπα. Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν, βουλευτές Αμμοχώστου, παλιοί και νέοι φοιτητές, συναγωνιστές, πρωτοπόροι, και ιδιαίτερα ευχαριστούμε την πρόεδρο της βουλής και πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, η οποία απηύθυνε το δικό της χαιρετισμό και μίλησε για την προσωπικότητά του και την επιρροή που κατάφερε να έχει ο Γιώτης μας στους νέους ανθρώπους μέσα από τις συναναστροφές του. Όπως είπε η κ. Δημητρίου, ο Παναγιώτης, δεν θα ήθελε να μείνουμε εγκλωβισμένοι στα δεσμά της απώλειας και της τραγωδίας, αλλά θα ήθελε να λάβουμε τα πιο πολλά μηνύματα που μας έδωσε στα μόλις 24 του χρόνια και να αγγίξουμε τον ιδιαίτερο δικό του κόσμο αξιών και ιδανικών και να μπολιάσουμε το δικό μας. «Μπορούμε να ζούμε με τον Παναγιώτη κάθε μέρα, κάθε ώρα , και κάθε στιγμή. Θα φυλλομετρούμε το βιβλίο του και θα είναι οι σελίδες του παράθυρα στη ζωή του και στη ζωή μας, θα είναι οι λέξεις του ο ήχος της φωνής του και της φωνής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Δημητρίου καταλήγοντας ότι “κάπου εκεί στο γαλαζιο του ουρανού θα ανταμώσουμε και θα πλέκουμε εγκώμια πρωτοποριακά, συναγερμικά, αληθινά, κάπου εκεί στη χρυσή αμμουδιά της Αμμοχώστου”. Δεν υπάρχουν λόγια για να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους φίλους του Παναγιώτη που από την πρώτη στιγμή της δύσκολης απώλειάς μας πριν εννέα χρόνια μέχρι σήμερα, δημιούργησαν έναν προστατευτικό κλοιό, μια αλυσίδα αγάπης για να μας δείξουν την συμπαράσταση και τη συμπόνια τους, και να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτήν την βαθιά οικογενειακή πληγή και να πορευτούμε στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά το χαμό του αγαπημένου μας αδερφού. Θα ήθελα να εκφράσω τις βαθιές ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας προς όλους εσάς, οικογένεια της Πρωτοπορίας, της ΝΕΔΗΣΥ, που πλέον σας αισθάνομαι σαν την δεύτερη οικογένειά μας, μια ακόμα παρακαταθήκη που μας άφησε κληρονομιά ο αδερφός μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο δήμο, δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους Αγίας Νάπας για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο δρ Κυριάκος Κολοβός μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στα ΜΜΕ και Πολίτικές Επιστήμες φίλος του Παναγιώτη. Ανέλυσε το βιβλίο με βιωματική ενσυναίσθηση το βιβλίο και τον ευχαριστούμε θερμά.

Δείτε εικόνες από την περσινή παρουσίαση βιβλίου:

Ροη Ειδησεων

Ο Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης από το Παραλίμνι το θύμα του φονικού στην Ορμήδεια

Ταυτοποιήθηκε το θύμα του φονικού που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ορμήδεια. Σύμφωνα με…

26 Ιουνίου, 2024

Αυτός καταζητείται για το φονικό στην Ορμήδεια (ΕIKONA)

O 45χρονος Κώστας Σωτήρη Αντωνίου καταζητείται σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου η οποία συνέβη στις…

26 Ιουνίου, 2024

ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ: Η 48ωρη απεργία είναι μονόδρομος

Η 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιουλίου είναι μονόδρομος, ευθύνη της «άτεγκτης» στάσης του…

26 Ιουνίου, 2024

Παραμένει υπό κράτηση για άλλες 8 μέρες ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, την ανανέωση για άλλες οκτώ…

26 Ιουνίου, 2024

Στον εισαγγελέα δημοσιογράφος της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Στον εισαγγελέα μεταφέρεται αυτή την ώρα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ τον οποίο κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή…

26 Ιουνίου, 2024

Λάρνακα: Επιβάτης χτύπησε οδηγό λεωφορείου επειδή δεν σταμάτησε

Αυθόρμητη απεργία πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι οι οδηγοί της εταιρείας Cyprus Public Transport…

26 Ιουνίου, 2024