ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δείτε βίντεο και εικόνες από τις καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο του Πρωταρά

1085

Ζημιές και καταστροφή άφησε στο πέρασμά της η καταιγίδα που έπληξε το βράδυ της περασμένης Τρίτης την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης:
– ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Τρύπα στο οδόστρωμα από τις βροχές (εικόνες)
– Δρόμοι «ποτάμια» στη Σωτήρα από την έντονη βροχόπτωση (BINTEO)
– ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι – Δείτε βίντεο και εικόνες

Οι κρουνοί του ουρανού άνοιξαν και προκάλεσαν πλημμύρες τόσο σε δρόμους όσο και σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τον ξενοδόχο Αδάμο Μαούρη, «θα μας πάρει καμιά εβδομάδα να μετρήσουμε τις πληγές που έχουμε και σιγά-σιγά θα ξεκινήσουμε να τα φτιάχνουμε».

©Famagusta.News

Τη μεγαλύτερη καταστροφή υπέστη το παραλιακό μέτωπο του Πρωταρά το οποίο επιθεώρησαν το πρωί ο Έπαρχος Αμμοχώστου και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου.

©Famagusta.News

Ο δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, δήλωσε ότι: «Όπως βλέπετε οι μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν γίνει από τις πλημμύρες είναι στις παραλίες οι οποίες έχουν πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά και αναμένουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να μας πουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε».

©Famagusta.News

Ο έπαρχος Αμμοχώστου, Γιώργος Χρυσαφίνης, τόνισε ότι: «Όντως φαίνεται να υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα επί της ακτογραμμής, πρέπει να ληφθούν κάποια άμεσα μέτρα ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι η διακίνηση των πεζών, των λίγων που υπάρχουν αυτή την περίοδο, δεν θα παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα».

©Famagusta.News

Σημαντικές ζημιές προκάλεσε η βροχόπτωση και στο οδικό δίκτυο του Πρωταρά και κυρίως στην περιοχή Περνέρα.

Ο δήμαρχος Παραλιμνιού επεσήμανε ότι: “Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο οδόστρωμα είναι στα σημεία που έτσι κι αλλιώς θα αφαιρείτο για την κατασκευή του έργου και για την κατασκευή των νέων οχετών, οπότε δεν υπάρχει καμιά ζημιά προς το δημόσιο ή προς οποιοδήποτε άλλο φορέα”.

©Famagusta.News

Η επαρχιακή διοίκηση έχει προχωρήσει σε καταμέτρηση και καταγραφή των ζημιών στις ιδιωτικές περιουσίες και ειδική έκθεση θα αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

©Famagusta.News

Famagusta.News / SigmaTV