85 μετανάστες σε 4 μέρες στον Πρωταρά – Προβληματισμός στην Κυβέρνηση

Αυξάνεται το πρόβλημα με την μεταναστευτική κρίση που ταλαιπωρεί την Κύπρο.

Με τη σημερινή άφιξη 36 συνολικά Σύρων μεταναστών στον Πρωταρά, ο αριθμός των αφίξεων παράτυπων μεταναστών σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ανήλθε στους 85, μέσα σε μόλις 4 μέρες, τουλάχιστον στην επαρχία Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης:
– 
Υπουργική σύσκεψη για την αυξημένη ροή μεταναστών στο ΥΠΕΣ – Τί θα συζητηθεί

– ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Νέο κύμα μεταναστών – 36 Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 4 βρέφη (ΕΙΚΟΝΑ)
– ΠΡΩΤΑΡΑΣ: 49 Σύροι μετανάστες σε ένα 24ωρο (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)
– ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Σκάφος με 25 πολιτικούς πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και μια έγκυος (ΕΙΚΟΝΕΣ)
– Κάβο Γκρέκο: Εντοπίστηκε πλοιάριο με μετανάστες (φωτογραφίες) 

Από την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκαν οι ακόλουθες εισροές μεταναστών από τη θαλάσσια περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου στη χώρα μας:

  • Παρασκευή, 31 Αυγούστου: 24 Σύροι πρόσφυγες (16 ενήλικες, άνδρες και γυναίκες και οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 2 μηνών, μέχρι και 8 ετών)
  • Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου: 25 Σύροι πρόσφυγες (8 άντρες, 8 γυναίκες και 9 ανήλικοι μεταξύ των οποίων δύο βρέφη, ενώ οι υπόλοιποι είναι μέχρι 16 χρόνων)
  • Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου: 36 Σύροι πρόσφυγες (11 άνδρες, 11 γυναίκες και 14 ανήλικα παιδιά εκ των οποίων τα τέσσερα είναι βρέφη)

Την έντονη ανησυχία της, πάντως, εξέφρασε το περασμένο Σάββατο η Κυβέρνηση η οποία διά στόματος Υπουργού Εσωτερικών προειδοποίησε ότι η Κύπρος έφθασε στα όριά της αναφορικά με τον αριθμό μεταναστών που μπορεί να απορροφήσει. Σήμερα ο Κωνσταντίνος Πετρίδης συγκάλεσε έκτακτη Υπουργική σύσκεψη για συζήτηση του θέματος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το τελευταίο δεκαήμερο, 153 παράτυποι μετανάστες μεταξύ των οποίων 25 ανήλικοι, έχουν εισέλθει και φιλοξενούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με στοιχεία, στην Κύπρο αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 10.000 μετανάστες με καθεστώς προστασίας, ενώ άλλες 4.000 περίπου αιτήσεις εκκρεμούν για εξέταση, με τους περισσότερους μετανάστες να προέρχονται από τη Συρία.

Famagusta.News