Αντίδραση Πυρίλλη για συνένωση Οργανισμών Συγκοινωνιών Λάρνακας και Αμμοχώστου

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ1 Θεόδωρος Πυρίλλης

Την αντίθεση του με την πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων η οποία προνοεί συνένωση του Οργανισμού Συγκοινωνιών Αμμοχώστου με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Λάρνακας, εξέφρασε έντονα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ 1 Θεόδωρος Πυρίλλης

Ο κ. Πυρίλλης, στην δημόσια διαβούλευση για τις βιώσιμες Μεταφοράς που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Παραλιμνίου, τόνισε πως μια ζωή η επαρχία Αμμοχώστου ήταν εξαρτώμενη απο την επαρχία Λάρνακας, δίνοντας ως παράδειγμα κρατικές υπηρεσίες όπως το κτηματολόγιο Αμμοχώστου το οποίο στεγάζεται στη Λάρνακα.

Είναι καιρός, συνέχισε ο Δήμαρχος, η κρατική μηχανη να αντιμετωπίσει την επαρχία Αμμοχώστου σαν μια ανξάρτητη επαρχία, να προωθήσει έργα για την επαρχία και να κάνει μελέτες ξεχωριστές και βασισμένες στις ανάγκες της.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ2 Θεόδωρος Πυρίλλης

Το υφιστάμενο σύστημα μεταφορών αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την ανάπτυξη της επαρχίας, συνέχισε ο κ. Πυρίλης, ο οποίος πρότεινε να αλλάξουν τα υφιστάμενα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετείται μεγαλύτερος αριθμός πολιτών, είτε είναι τουρίστες είτε είναι κάτοικοι της επαρχίας.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γίαννης Καρούσος, ανέφερε πως, για την επαρχία μας, η οποία συγκεντρώνει σχεδον το 50% του τουρισμού της Κύπρου, οι αρχές θα πρέπει να καταλήξουν σε αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες του τουρισμού. Μάλιστα ο ίδιος πρότεινε όπως στις «έξυπνες στάσεις» που προωθούνται οι στάσεις να αναγράφονται και στα αγγλικά αλλά και στα ρώσσικα, ώστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς να είναι ευχρηστα και απο τους τουρίστες.

Είπε επίσης πως οι αρχές πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών, διασφαλίζοντας τη συνύπαρξη διαφορετικών τρόπων μεταφοράς, γιατί όπως ανέφερε, δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι μόνο τα λεωφορία.

Η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, αφού άκουσε τις εισηγήσεις των παρευρισκομένων, τους διαβεβαίωσε πως οι προτάσεις τους θα εισακουστούν.