Απετράπη νέο εγκληματικό κτύπημα στην Αγία Νάπα;

Rpg7a6dm Αστυνομία, Έγκλημα, φάνος καλοψιδιώτης
Εικόνα Αρχείου, ©Google.com

Πεπεισμένες ότι απέτρεψαν νέο μακελειό στην ελεύθερη Αμμόχωστο είναι οι αρχές ασφαλείας, μετά την ανακάλυψη της “γιάφκας” στο ράντζο, μεταξύ Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, όπου πριν από περίπου τέσσερα χρόνια δολοφονήθηκε ο Γιαννής Καλοψιδιώτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”.

Τα τελευταία δύο χρόνια στην κατοικία αυτή διέμενε 38χρονος, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την κατοχή του παράνομου οπλισμού. Οδηγήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες.

Ασφαλείς πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα “Πολίτης” αναφέρουν ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου είναι σίγουροι πως έχουν αποτρέψει νέο κύκλο αίματος, με εγκληματική ενέργεια που προγραμματιζόταν πολύ σύντομα. Και αυτό διότι από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας RPG που βρέθηκε στο ράντζο, ο οποίος είχε βλήμα και προωθητικά, ήταν έτοιμος για άμεση χρήση και φαίνεται πως πρόσφατα μεταφέρθηκε στην αγροτική κατοικία.

Οι αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή την οποία επικαλείται η Αστυνομία, γνωρίζουν τα κίνητρα του κτυπήματος που προγραμματιζόταν και ποιοι ήταν οι υποψήφιοι στόχοι, στους οποίους ήδη έχουν γίνει οι σχετικές προειδοποιήσεις.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο οπλισμό που βρέθηκε καλά καμουφλαρισμένος σε διάφορα σημεία, εντός κι εκτός του ράντζου, έχει σταλεί για βαλλιστικούς ελέγχους. Πρόκειται για δύο κυνηγετικά όπλα που δεν είναι εγγεγραμμένα στο όνομα του 38χρονου, ένα έμφορτο πιστόλι με 14 σφαίρες και μία αμυντική χειροβομβίδα. Βρέθηκε, επίσης, μεγάλος αριθμός κυνηγετικών και στρατιωτικών φυσιγγίων, θήκες πιστολιών, αλεξίσφαιρο γιλέκο και σύνεργα παγίδευσης άγριων πτηνών. Εντοπίστηκαν, ακόμα, μικρές δόσεις κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας με ίχνη άσπρης σκόνης.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ