Αυτές είναι οι 62+1 παραλίες με γαλάζια σημαία

Νέα Αμμοχώστου

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, αλλά συνολικά 63 παραλίες της Κύπρου σε 19 Δήμους και Κοινότητες κέρδισαν φέτος Γαλάζια Σημαία. Η Γαλάζια Σημαία απονέμεται κάθε χρόνο στις παραλίες που συμμορφώνονται σε μια σειρά κριτηρίων που συμπεριλαμβάνουν την ποιότητα των νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, καθώς και την ασφάλεια και ορθή διαχείριση των παραλιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραλίες και τα νερά της Κύπρου συγκαταλέγονται στα κορυφαία παγκοσμίως από πλευράς καθαρότητας και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Νέα Αμμοχώστου

Νέα Αμμοχώστου

«Πρωταθλήτρια» στις Γαλάζιες Σημαίες αναδεικνύεται φέτος η Αγία Νάπα με 14 παραλίες. Τη διάκριση στην Αγία Νάπα έλαβαν οι παραλίες: «Κόννος», «Λιμνάρα», «Άμμος του Καμπούρη», «Γλυκύ Νερό», «Πανταχού», «Λούκκος του Μάντη», «Κατσαρκά», «Περνέρα», «Βαθκειά Γωνιά», «Νησί», «Nissi Bay», «Λάντα», «Μακρόνησος» και «Αγία Θέκλα».

Εξαιρετικής ποιότητας είναι και τα νερά της Πάφου, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι παραλίες ολόκληρης της επαρχίας για το 2018 ανέρχονται στις 16.

Η Γαλάζια Σημαία είναι ένας διεθνής θεσμός, ενώ αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο που επιβραβεύει τις οργανωμένες ακτές. Απονέμεται με αυστηρά κριτήρια και αποτελεί πλέον σημαντική παράμετρο επιλογής του χώρου διακοπών διεθνώς.

Νέα ΑμμοχώστουΝέα Αμμοχώστουcache 728x3000 Analog medium 535818 206268 562018 1 Νέα Αμμοχώστου

Πηγή: philenews