Διαμαρτύρονται για την λεωφ. Περνέρα στον Πρωταρά (βίντεο)

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών για τα έργα της λεωφόρου Περνέρα στον Πρωταρά.

Οι διαδικασίες ξεκίνησαν την Άνοιξη του 2016 με προγραμματιζόμενη ολοκλήρωση τους 18 μήνες. Παρ’ όλα αυτά το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό και τις διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών της περιοχής.

Συγκεκριμένος επιχειρηματίας ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με το οποίο καταγράφει την εικόνα της περιοχής, δύο μήνες πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση η οποία επικρατεί.

Το Famagusta.News επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, Θεόδωρο Πυρίλλη, ο οποίος ανέφερε πως η τοπική αρχή κάνει τα πάντα για την σύντομη ολοκλήρωση του έργου. Παρ’ όλα αυτά, ανέφερε, η πορεία της διαδικασίας ολοκλήρωσης εξαρτάται από τα Δημόσια Έργα και από τον ίδιο τον εργολάβο. Σημείωσε, επίσης, πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια τμήματα, πιέζοντας για σύντομη ολοκλήρωση του έργου ώστε οι επιχειρηματίες της περιοχής να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

 

Το έργο είναι πολεοδομικό και χρηματοδοτείται από το κράτος (80%) και από το Δήμο Παραλιμνίου (20%) και μετά την ολοκλήρωση του θα δημιουργήσει ποδηλατόδρομο μεγάλου μήκους, επαρκή οδικό φωτισμό, μεγάλα πεζοδρόμια και διάφορες άλλες ανέσεις για πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς, που αυτή τη στιγμή η έλλειψη τους αποτελεί πραγματικό πρόβλημα.

Famagusta.News

Comments are closed.