Εαρινό Φεστιβάλ Δήμου Παραλιμνίου: Αύριο η παράσταση «Βραδιά Νόμπελ»

Έρχεται η παράσταση μουσικής, λόγου και εικόνας - Η παράσταση πρόταση του σχήματος «Μουσικοί Συνοδοιπόροι»

Screenshot 4 2 «Βραδιά Νόμπελ», Εαρινό Φεστιβάλ

O Δήμος Παραλιμνίου, εγκαινιάζει το Εαρινό του Φεστιβάλ και παρουσιάζει αύριο Τρίτη 05/03, στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Δημήτριος», στις 7.30 μ.μ. την παράσταση μουσικής, λόγου και εικόνας, με τίτλο «Βραδιά Νόμπελ». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα, όπως λέει και ο τίτλος του, στους δύο κορυφαίους νομπελίστες ποιητές Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη. Οι δυο ποιητές συνομιλούν μεταξύ τους αλλά και με το κοινό σε ένα ταξίδι ποίησης και μουσικής.

Η παράσταση είναι η πρόταση του σχήματος «Μουσικοί Συνοδοιπόροι», οι οποίοι μας έχουν συνηθήσει σε τέτοιου είδους παραστάσεις οι οποίες προκύπτουν μέσα από μελέτη και έρευνα για όποιο θέμα και να καταπιαστούν. Φέτος η πολιτιστική τους εξόρμηση ξεκινά με τους Νομπελίστες από το Παραλίμνι. Και υπόσχονται συνέχεια.

festival1 scaled «Βραδιά Νόμπελ», Εαρινό Φεστιβάλ

Το σχήμα απαρτίζουν οι Χρίστος Στασής στο μπουζούκι, φυσαρμόνικα και τραγούδι, Αδάμος Κατσαντώνης, πιάνο – τραγούδι, Στέλλα Κακουλλή, τραγούδι, Δημήτρης Τσουλάκος, κιθάρα – τραγούδι, Πάμπος Σακκάς, κιθάρα – τραγούδι και Μάριος Σολωμού, κρουστά – τραγούδι.

festival2 «Βραδιά Νόμπελ», Εαρινό Φεστιβάλ

Ακόμα η δημοσιογράφος Αθηνά Βιολάρη και ο ηθοποιός Νεόφυτος Νεοφύτου απαγγέλουν ποιήματα των δύο ποιητών. Την ομάδα συμπληρώνει η Έλενα Κυπριανού με τη συγγραφή των εμβόλιμων κειμένων, την επιλογή των ποιημάτων και την παραγωγή του οπτικού υλικού.