Ένωση – Ανόρθωση 1-1: «Unfair» το σκόρ για το Παραλίμνι

enp fans

Νέα απώλεια βαθμών για την Ανόρθωση καθώς δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στην ΕΝΠ (1-1). Από την άλλη, η ομάδα του Αντρέ Πάους παρουσίασε αξιοπρεπές πρόσωπο, εκμεταλλεύτηκε την… πληγωμένη «Κυρία», όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε. Ο Ουντόζι πέτυχε το γκολ για την ομάδα του στο 19’, ενώ ο Ντούρις άνοιξε λογαριασμό για την τρέχουσα σεζόν στον πίνακα των σκόρερ.

Ευχάριστο για τους φίλους της ΕΝΠ, προκαλούσε πονοκέφαλο στους φίλους της Ανόρθωσης, προκαλούσε… βαρεμάρα στο φίλαθλο κοινό. Περιληπτικά, αυτή ήταν η εικόνα του πρώτου μέρους στο παιχνίδι μας. Παρόλο που η Ένωση πήρε προβάδισμα, οι δύο ομάδες δεν έδειξαν κάτι αξιόλογο και οι ευκαιρίες έλαμψαν διά της απουσίας τους. Πάμε όμως να τα πάρουμε από την αρχή. Με διάθεση μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η «Κυρία», ωστόσο την έχασε νωρίς αφού μετά τα πρώτα έξι λεπτά οι γηπεδούχοι κέρδισαν χώρο στον αγωνιστικό χώρο και ισοζύγισαν το ματς.

Η πρώτη φάση του αγώνα καταγράφηκε από τους «βυσσινί» στο 9’ όταν ο Μαϊσουράντζε δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, έπιασε το σουτ, όμως ο Βάργκιτς απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια για την ομάδα της Αμμοχώστου. Η πρώτη… υποψία φάσης για τους κυανόλευκους σημειώθηκε στο 14’ όταν ο Πράνιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κλάιμαν βγήκε και έπιασε αέρα, και ο Ντουγκλάο από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα με αποτέλεσμα η άμυνα της ΕΝΠ να διώξει εύκολα. Στα αξιοσημείωτα, είναι το γεγονός πως μετά την επίτευξη του γκολ οι δύο ομάδες «έσβησαν» τις μηχανές και δεν δημιούργησαν άλλες φάσεις. Η ομάδα του Πάους στο 34’ απείλησε από στημένη φάση, όταν ο Ριέρα εκτέλεσε το φάουλ, όμως η κεφαλιά του Ρασμούσεν κατέληξε ψηλά έξω.

Στο δεύτερο μέρος η κακή εικόνα δεν άλλαξε κατακόρυφα παρά τα… σημάδια επιθετικής «όρεξης» από την πλευρά της Ανόρθωσης. Η «Κυρία» έδειχνε πως ήθελε, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει κλασσικές φάσεις, ενώ η ΕΝΠ προφύλασσε πολύ καλά το υπέρ της αποτέλεσμα. Η πρώτη προϋπόθεση σημειώθηκε στο 54’ από τους γηπεδούχους όταν ο Ρασμούσεν μπήκε στην περιοχή, όμως ο Στρούνα κάλυψε πολύ καλά και ο Βάργκιτς βγήκε και μάζεψε τη μπάλα. Η Ανόρθωση στην πρώτη της φάση (!) βρήκε τον δρόμο για τα δίκτυα όταν οι Κατσιαράβα-Ντούρις συνδυάστηκαν υποδειγματικά, ο Γεωργιανός βρήκε τον Σλοβένο στο ύψος του πέναλτι και ο Ντούρις έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα με εύστοχο πλασέ.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα αμέσως μετά το γκολ αφού ο Σάρατε ήταν στο έδαφος, ο Κυριάκου έβγαλε τη μπάλα εκτός και οι ποδοσφαιριστές της «Κυρίας» δεν τήρησαν το fair play με αποτέλεσμα να επιτευχθεί το γκολ στην εξέλιξη της φάσης. Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του αγώνα από τις εξέδρες των γηπεδούχων. Η ομάδα του Πάους προσπάθησε να απαντήσει στο 77’ όταν το σουτ του Πίττα κατέληξε στην εξωτερική των δικτύων. Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν σημειώθηκε κάποια φάση, ενώ ο ρυθμός ήταν μέτριος και παρά την θέληση των δύο ομάδων καμία δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο.

ΕΝΠ (Αντρέ Πάους): Κλάιμαν, Ριέρα, Ενόχ (58′ Πίττας), Σάρατε, Ουντόζι (70′ Κοσμά), Αμπαρτζουμιάν, Ολίβα (82′ Βαλιάνος), Αγγελή, Ρασμούσεν, Κυριάκου, Μαϊσουράντζε.

Ανόρθωση (Γιούρχεν Στρέπελ): Βάργκιτς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Στρούνα, Μπεσάτ, Βίκτορ, Ιγκιεμπόρ, Πράνιτς, Μπέκα, Ράγιος (61′ Κατσιαράβα), Ντούρις.

Σκόρερ: 19′ Ουντόζι / 74′ Ντούρις

Κίτρινες: Αμπαρτζουμιάν, Αγγελή, Μαϊσουράντζε / Πράνιτς, Κατσιαράβα, Σίλντενφελντ, Ιγκιεμπόρ

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β’ Βοηθός: Νίκος Καλησπέρας

4ος: Τιμόθεος Χριστοφή

Παρατηρητής: Μάριος Τσαγγάρης

Πηγή: Goal.com.cy