Η επ. Αμμοχώστου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

α 1 28 Οκτωβρίου 1940, exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Παρέλαση

Με λαμπρότητα άρχισαν σήμερα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου οι εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Επίκεντρο των εορτασμών είναι το Παραλίμνι όπου το πρωί πραγματοποιήθηκε εωθινή παρέλαση από το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, το Σύστημα Αεροπροσκόπων και το Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου και Αγίας Βαρβάρας. Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου.

Η πανηγυρική δοξολογία θα αρχίσει στις 09.45 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Κατελίτσα Ζουβάνη – Φυλακτού, Διευθύντρια του Xenion High Scholl. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και γύρω στις 11 η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου.

Στην Αγία Νάπα στις 09.30 το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία στην εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει o Κωνσταντίνος Κουμή, Μαθηματικός  του Γυμνασίου «Ειρήνης κ αι Ελευθερίας» Δερύνειας.

Στην Δερύνεια η πανηγυρική δοξολογία της οποίας θα προστεί ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, θα τελεστεί στην Εκκλησία των Αγίων Πάντων στις 09.00  το πρωί και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σπύρος Φωτίου, πρώην Διευθυντής του Γυμνασίου «Ειρήνης και Ελευθερίας» Δερύνειας. Θα ακολουθήσει γύρω στις δέκα το πρωί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Αμμοχώστου.

Στη Σωτήρα η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως θα τελεστεί γύρω στις 08.45 το πρωί και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Επαρχίας Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας.

Θα ακολουθήσουν τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων και κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο Μακαρίου Γ στην οποία λαμβάνουν μέρος Σχολεία και Οργανωμένα Σύνολα Σωτήρας.