Επ. Διοίκηση Αμμοχώστου: Νόμιμες οι εργασίες στο Fig Tree Bay

fig tree bay Fig Tree Bay, Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου, Παραλίες

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει για τις εργασίες που τελούνται στην παραλία Fig Tree Bay στον Πρωταρά εξέδωσε η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου.

Στην ανακοίνωση η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου ενημερώνει το κοινό για τις εργασίες στις οποίες έχει προχωρήσει συνεργείο του Δήμου Παραλιμνίου για άντληση ποσότητας άμμου από τη θάλασσα για εμπλουτισμό της παραλίας σε σημείο που έχει μετατοπιστεί η αμμος λόγω διάβρωσης.

Όπως αναφέρεται, για τις εργασίες αυτές έχει παραχωρηθεί άδεια από τα αρμόδια τμήματα, ενώ εκφράζονται και ευχαριστίες προς τον Δήμο Παραλιμνίου για τη σνεργασία και για τα έργα στα οποία προωθούνται στη δημοφιλέστερη παραλία της χώρας μας, ενώ σημειώνεται ότι η διαδικασία που εφαρμόζεται, είναι σύμφωνη με τις οδηγίες που ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2018, σε σχέση με τις επεμβάσεις στις παραλίες, και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για οποιεσδήποτε εργασίες επιθυμούν να διεξάγουν οι τοπικές αρχές ή και ιδιώτες επί της παραλίας.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου:

“Η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου φέρει σε γνώση των επισκεπτών ότι στον κόλπο Fig Tree στην περιοχή Πρωταρά, συνεργείο του Δήμου Παραλιμνίου θα προχωρήσει, εντός των επόμενων ημερών, στην άντληση ποσότητας άμμου από τη θάλασσα, για εμπλουτισμό της παραλίας σε σημείο από το οποίο έχει μετατοπιστεί άμμος λόγω διάβρωσης.

Για τη διενέργεια των εργασιών αυτών έχει παραχωρηθεί άδεια από τα συναρμόδια Τμήματα, ήτοι την Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το Τμήμα Περιβάλλοντος, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Παραλιμνίου. Για σκοπούς παραχώρησης της άδειας, έχουν πραγματοποιηθεί στον χώρο αυτοψίες από λειτουργούς των συναρμόδιων υπηρεσιών, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και ακτομηχανικές μελέτες αποτύπωσης και βυθομέτρησης. Η άδεια έχει παραχωρηθεί υπό συγκεκριμένους όρους και περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων ασφαλείας τόσο των λουομένων όσο και των σκαφών, όροι και μέτρα που πρέπει να τηρηθούν και εφαρμοστούν καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών. Διευκρινίζεται ότι στην άδεια έχουν καθοριστεί επακριβώς οι όγκοι, αλλά και τα σημεία λήψης και εναπόθεσης της άμμου.

Μεταξύ των όρων που τέθηκαν είναι και η επίβλεψη των εργασιών από προσωπικό της Επαρχιακής Διοίκησης. Επισημαίνεται ότι η μεταφορά άμμου στο  συγκεκριμένο σημείο επιβάλλεται και για αποφυγή ατυχημάτων ή άλλων δυσάρεστων συμβάντων σε ένα χώρο που, κατά τους θερινούς μήνες, διακινούνται χιλιάδες λουόμενοι και επισκέπτες.

Η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου και τα άλλα συναρμόδια Τμήματα επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον Δήμο Παραλίμνίου για την άψογη συνεργασία που επέδειξε προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης ενός χρόνιου προβλήματος που παρουσιάζεται στην υπό αναφορά παραλία, η οποία σημειωτέον θεωρείται ως η πιο δημοφιλής της Κύπρου και μια από τις πλέον δημοφιλείς στη Μεσόγειο.

Εξ αφορμής, υποδεικνύεται ότι η διαδικασία, που εν προκειμένω εφαρμόζεται, είναι σύμφωνη με τις οδηγίες που ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2018, σε σχέση με τις επεμβάσεις στις παραλίες, και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για οποιεσδήποτε εργασίες επιθυμούν να διεξάγουν οι τοπικές αρχές ή και ιδιώτες επί της παραλίας.”

Famagusta.News